Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, stage, Tips, Werkvloer.

Vandaag de dag worden er veel soorten traineeships aangeboden. Maar wat is een traineeship en welke soorten traineeships zijn er dan? Wat zijn de mogelijkheden als je een traineeship wilt volgen? Wat zijn de voordelen van een traineeship? Laten we bij het begin beginnen.

Gratis stockfoto met analyst, baan, baas

Wat is een traineeship precies?

Een traineeship wordt door iedereen anders getypeerd. In principe kun je het zien als een startersfunctie, waarbij werken en leren centraal staat. Je krijgt dus een bepaalde functie bij je werkgever waarbij je opgeleid wordt tot specialist. Dit kan enkele maanden duren, maar ook een aantal jaar.

Welke soorten traineeships zijn er?

Traineeships kun je eigenlijk onderverdelen in drie soorten. Je kunt kiezen voor een management, specialist of overheid traineeship. Een management traineeship draait het met name om je persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van strategie├źn. Je kunt denken aan een traineeship tot manager. Daarnaast kun je kiezen voor een specialistisch traineeship, bijvoorbeeld in finance of IT. Een voorbeeld hiervan is een data analytics traineeship. Verder kun je kiezen voor een overheid traineeship, zoals een traineeship gemeente.

Wat zijn de voordelen van een traineeship?

Waarom zou je als startende werknemer kiezen voor een traineeship? Er kleven diverse voordelen aan. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. De begeleiding bij een traineeship is optimaal.

Als je een baan krijgt, word je vaak zomaar in het diepe geworpen. Je moet veel zelf uitzoeken. Bij een traineeship krijg je een persoonlijke begeleider of coach. Die kan je helpen bij moeilijke zaken waar je tegenaan loopt.

2. Je krijgt de kans om te leren en te werken tegelijk.

Een opleiding is vaak heel theoretisch. Bij een traineeship breng je theorie meteen in praktijk, waardoor je je gemakkelijker aanpast aan de baan. De kennis die meteen toegepast wordt, onthoud je ook beter, dus dat is een win-win.

3. Je leert een organisatie van binnenuit kennen.

Wanneer je alles maar vanaf de zijlijn ziet, krijg je niet altijd een goed beeld van de organisatie waar je voor wil werken. Tijdens een traineeship maak je van dichtbij kennis met de organisatie en kun je vaak zelfs al op diverse afdelingen werken. Zo leer je het klappen van de zweep kennen, maar ook de organisatie en interne structuur.

4. Je krijgt er een vergoeding voor.

Waar je bij een stage vaak niet betaald krijgt, omdat daar te weinig budget voor is, is dat bij een traineeship anders. Je krijgt gewoon een vergoeding voor het werk dat jij doet. Doorgaans krijg je een goed starterssalaris en wordt je opleiding vergoed.

5. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het is niet alleen belangrijk om kennis te vergaren over het werk en alles wat daarmee te maken heeft. Het is ook belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Tijdens een traineeship krijg je daar volop de kans toe. Zo kom je te weten waar je goed in bent en waar nog veel leerpunten voor je liggen. Fijn, want op die manier kun je jezelf nog verder ontwikkelen. Zo weet jij waar je valkuilen liggen wanneer je aan het echte werk begint.