Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Werken kan soms een heel stressvol deel van uw dag zijn en kan komen met veel uitdagingen en obstakels. Het is daarom van groot belang om te letten op de mentale gezondheid van uw medewerkers en collega’s. Maar er zijn een paar tips die u kunt opvolgen om de mentale gezondheid op de werkvloer te verbeteren en uw werknemers te helpen met stress en dergelijke.

1.     Herken tekenen van stress

Stress komt in vele vormen en is bij ieder persoon anders. Leer daarom de verschillende tekenen van stress te herkennen, zoals slaapproblemen, vermoeidheid, minder inzet, stemmingswisselingen, concentratieverlies en somberheid. Het is hierbij dan belangrijk om in gesprek te gaan met werknemers, om zo langdurig verzuim en ziekte te voorkomen en stress ter sprake te brengen.

2.     Zelfzorg prioriteit geven

Zelfzorg is de beste zorg die er is in het dagelijks leven. Even een rondje lopen om uw hoofd te legen, een praatje maken met een werknemer of zelfs even een tijdje nemen om uw brein te rusten kan al hele positieve effecten met zich meebrengen. Het kan een verfrissende blik geven op projecten en op uw stemming. Zorg er daarom ook voor dat uw werknemers af en toe dat momentje ook echt pakken en gebruiken op optimaal gebruik te maken van hun brein en kunnen.

3.     Bied ondersteuning

Voor uw werknemers is het belangrijk dat zij zich comfortabel voelen bij hun baas/opdrachtgever. Bied daarom regelmatig ondersteuning aan voor stress en andere mentale bezwaardheden. Het kan handig zijn een extern iemand in te schakelen die altijd klaarstaat om uw medewerkers te voorzien van hulp met stress en deadlines, of u kunt iemand uit het bedrijf aanwijzen die dit goed kan. Bied uw werknemers regelmatig aan om even een praatje te maken om te zorgen dat de werksfeer niet té onnodig formeel blijft.

4.     Streef naar positieve werkrelaties

Investeer in het opbouwen van banden tussen werknemers in het bedrijf. Positieve werkrelaties kunnen het werk leuker en interessanter maken voor werknemers en -gevers. Als het werk leuker is zijn werknemers gemotiveerder en minder stressgevoelig.

Als werknemers dan toch stress ervaren zullen ze dit eerder bespreken en aangeven bij collega’s waarmee zij een band hebben opgebouwd of waarmee ze eerder en praatje hebben gemaakt.

5.     Evalueer en pas aan

Check regelmatig met uw medewerkers en werknemers of zij geen stress ervaren en of ze er nog uitkomen met alle deadlines. Zorg ervoor dat ze zich vrij voelen om u te vertellen wat er aan de hand is en of het ze niet teveel wordt. Het is een werkgevers taak om te zorgen dat zijn of haar werknemers zich altijd veilig voelen om over hun gevoelens door werkdruk kunnen praten. Pas aan en leer van de fouten die eerder zijn gemaakt om het in de toekomst beter te doen.

Het is van cruciaal belang dat werknemers actief werken aan het behouden van hun mentale gezondheid, zowel voor zichzelf als voor de effectiviteit op het werk.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Uiteraard is het niet mogelijk om een werknemer te dwingen om gezond en fit te zijn, maar u kunt er wel voor zorgen dat er tijdens de lange werkdagen bepaalde gewoonten binnen uw bedrijf zijn die de gezondheid van uw werknemers bevorderen. Dit kleine aspect kan een grote invloed hebben op de werknemers binnen uw bedrijf, iets wat wij ook als uitzendbureau zien.

Waarom is het belangrijk voor u als werkgever om ervoor te zorgen dat uw werknemers gezond en fit zijn?

Een gezond en fit persoon is productiever, dat is de primaire reden. Daarnaast bevordert het de bedrijfscultuur, aangezien mensen vaak in een betere stemming zijn als ze lichamelijk actief zijn.

Fitter en gezonder door het leven gaan kan een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand en motivatie om te werken. Bovendien hebben mensen die gezond en fit zijn vaak meer energie om harder te werken. Door dit te integreren in uw bedrijf, heeft u een positieve invloed op uw werknemers en hun werk. Hier zijn een aantal voorbeelden van wat u zou kunnen doen om de fitness en gezondheid van uw werknemers te verbeteren:

  1. Koop gezonde voeding in.
  2. Schaf een tafeltennistafel aan voor extra beweging tijdens pauzes.
  3. Koop een Nintendo Wii met Wii Sports.
  4. Koop een aantal boeken over gezonde voeding en levensstijl en verspreid deze onder werknemers die hierin geïnteresseerd zijn.
  5. Houd eens in de zoveel tijd een wedstrijd of bootcamp om werknemers te motiveren om meer te bewegen.
  6. Schaf een aantal sta-bureaus aan voor medewerkers die dit graag willen gebruiken.
  7. Stuur uw werknemers een e-mail met gezondheidstips.

Het kan lastig zijn om te bepalen wat gezond is, omdat bepaalde diëten of gewoonten voor de een werken en voor de ander niet. Maar er zijn wel algemene richtlijnen te volgen. Door simpelweg een actievere en gezondere werkomgeving te creëren, kunt u de gezondheid van uw werknemers bevorderen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Bij XL Uitzendbureau bijvoorbeeld, deden een groep werknemers een tijdje mee aan een “bootcamp”. In plaats van borrelen deden zij een korte workout van 30 minuten met een trainer.

U hoeft het niet af te dwingen, maar het kan een extra onderdeel zijn van uw bedrijfscultuur. Werknemers kunnen zelf bepalen welke dingen zij doen en welke niet. Op die manier is er voor iedereen wat en kan iedereen op zijn eigen manier in een gezondere werkomgeving werken.

Het kan dus heel simpel zijn. U hoeft geen sportschool in uw bedrijfspand te laten aanleggen. De focus ligt op het informeren en stimuleren van werknemers

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Een goede productiviteit op de werkvloer is belangrijk voor u en uw werknemers. Een hoge productiviteit bevordert het rendement en zorgt voor meer rust binnen uw bedrijf. Productiviteit verhoogt ook de tevredenheid van uw werknemers omdat zij meer werk kunnen voltooien in minder tijd. Hoe zorgt u voor een hoge productiviteit binnen uw bedrijf?

Doelen

Ten eerste is het van groot belang dat uw werknemers weten wat er van hen verwacht word tijdens de werkdag. Stel gezamenlijk duidelijke en realistische doelen. Bij het stellen van doelen is goede communicatie enorm belangrijk. Laat uw werknemers weten dat u niet alleen verwacht dat zij de gestelde doelen behalen, maar ook meedenken en werken aan het opstellen van nieuwe doelen. Wees hierin flexibel. Er zijn meerdere manieren om een doel te behalen. Wees bereid om uw doelen aan te passen wanneer omstandigheden veranderen. Laat uw werknemers creatief te werk gaan met het behalen van doelen. Dit zorgt voor binding tussen u en uw werknemers.

Feedback

Het geven van feedback aan werknemers is een goede manier om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Plan bijvoorbeeld eens in de twee weken een gesprek in. Doe dit in een één op één setting. Op deze manier zal de werknemer meer binding voelen met u. Stel persoonlijke doelen met de werknemer en kijk een aantal weken later samen met de werknemer of deze doelen behaald zijn. Wanneer dit niet het geval is, is het gesprek met de werknemer een ideaal moment om samen te reflecteren en feedback te geven.

Stimuleer samenwerking

Samenwerking is misschien wel het allerbelangrijkste element in een goed lopend en productief bedrijf. U kunt samenwerking stimuleren door ervoor te zorgen dat uw bedrijf een aangename werkomgeving is. De ruimte moet comfortabel aanvoelen en inspiratie opwekken bij de werknemers. Wanneer dit het geval is, zullen werknemers elkaar eerder opzoeken om bijvoorbeeld kennis met elkaar te delen. Met de kennis die collega’s aan elkaar delen kunnen innovatieve ideeën ontstaan die uw bedrijf ten goede kunnen komen. Teambuilding is ook een belangrijk aspect van een goed lopend bedrijf. Organiseer leuke evenementen waarbij de focus op samenwerking ligt. Zo geeft u uw werknemers de kans om elkaar beter te leren kennen.

Werk en privé balans

Om uw werknemers productief en gemotiveerd te houden, is het belangrijk om hen tevreden te houden. Tevredenheid is de sleutel tot succes. Zorg dus dat de balans tussen werk en privé gerespecteerd wordt binnen uw bedrijf. Wanneer werknemers goed werk leveren en de gestelde doelen behaald zijn, zou u uw werknemers kunnen belonen met bijvoorbeeld een extra vrije dag. Niemand zit te wachten op overuren en dat kan heel demotiverend werken. Blijf uw werknemers daarom de mogelijkheid bieden om een goede balans tussen werk en privé te vinden.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) is een van de meest opwindende en veelbelovende technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. AI heeft al een enorme impact gehad op ons dagelijks leven, van onze smartphones en slimme luidsprekers tot zelfrijdende auto’s en gepersonaliseerde aanbevelingen op sociale media. Maar wat betekent dit voor uw bedrijf? In deze blog zullen we bespreken hoe AI de toekomst zal beïnvloeden en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Verbeterde efficiëntie en productiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van AI voor bedrijven is de mogelijkheid om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Door middel van machine learning kunnen computers gegevens verzamelen en analyseren om taken te automatiseren en sneller te voltooien dan menselijke werknemers. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en een hogere output voor uw bedrijf.

Betere besluitvorming

Een ander belangrijk voordeel van AI is de mogelijkheid om gegevens te analyseren en te interpreteren om betere beslissingen te nemen. Door middel van algoritmen en machine learning kunnen computers patronen in gegevens identificeren en voorspellingen doen die menselijke werknemers mogelijk niet kunnen zien. Dit kan uw bedrijf helpen om strategischer te zijn en beter te concurreren in uw markt.

Nieuwe zakelijke kansen

Met de opkomst van AI ontstaan er nieuwe zakelijke kansen die voorheen niet mogelijk waren. Door bijvoorbeeld klantgegevens te analyseren, kan uw bedrijf gepersonaliseerde aanbiedingen doen en klanttevredenheid verhogen. Ook kan AI helpen bij het ontdekken van nieuwe markten en het identificeren van potentiële klanten die anders misschien over het hoofd waren gezien.

Verbeterde klantervaring

AI kan ook bijdragen aan een verbeterde klantervaring voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld door middel van chatbots die klantvragen kunnen beantwoorden en ondersteunen. Door middel van Natural Language Processing kunnen chatbots zelfs complexe vragen en verzoeken begrijpen en erop reageren alsof ze door een mens worden bediend. Dit kan uw klantenservice verbeteren en kosten verlagen.

Verhoogde cybersecurity

AI kan ook worden gebruikt om uw bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen en gegevenslekken. Door middel van machine learning kunnen computers bedreigingspatronen identificeren en potentiële aanvallen voorspellen en voorkomen. Dit kan de beveiliging van uw bedrijf verbeteren en het risico op gegevenslekken verminderen.

In conclusie kan AI de toekomst van uw bedrijf aanzienlijk beïnvloeden. Door middel van geautomatiseerde taken, betere besluitvorming, nieuwe zakelijke kansen, verbeterde klantervaring en verhoogde cybersecurity, kunnen bedrijven hier zeker hun voordeel uit halen.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Klantfeedback is van cruciaal belang voor de succesvolle bedrijfsvoering van een organisatie. Het is een goede manier om direct inzicht te krijgen in het functioneren van het bedrijf en om te weten wat er beter kan. Het geeft klanten het gevoel dat hun mening er toe doet en dat er naar hen geluisterd wordt. Zo kunnen bedrijven hun diensten verbeteren aan de hand van de input van hun klanten.

Klanttevredenheid

De feedback van klanten helpt ook bij het verbeteren van de klanttevredenheid. Als een klant tevreden is met de diensten van een bedrijf, zal hij of zij eerder geneigd zijn om het te promoten bij anderen. Het verhogen van de klanttevredenheid is een belangrijke factor voor het succes van een organisatie, want het zal ervoor zorgen dat meer mensen de diensten van het bedrijf gaan gebruiken.

Intern

Ook is feedback nuttig voor het verbeteren van de interne processen van uw bedrijf. Door klantfeedback te verzamelen, kunnen bedrijven de werkprestaties van hun werknemers monitoren, zodat ze kunnen zien wat er goed gaat en wat er beter kan. Het verzamelen van klantfeedback kan ook helpen bij het identificeren van processen die te traag verlopen of te veel tijd kosten.

Marketing

Een andere belangrijke factor is dat feedback zorgt voor het verbeteren van de marketing- en verkoopstrategieën van uw bedrijf. Als een bedrijf weet wat zijn klanten willen, kan het zijn marketing- en verkoopstrategieën aanpassen om aan deze behoeften tegemoet te komen. Het verzamelen van klantfeedback kan bedrijven helpen bij het identificeren van de behoeften van hun klanten, zodat ze hun producten en diensten beter kunnen aanpassen.

Merkimago

Het verzamelen van klantfeedback is ook een uitstekende manier om de merkwaarde en de reputatie van uw bedrijf te verbeteren. Door klantfeedback te verzamelen, kunnen bedrijven hun merkimago verbeteren. Door te weten wat klanten van hun producten en diensten vinden, kunnen bedrijven hun merkimago versterken door aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

Kortom, klantfeedback is een onmisbaar onderdeel van het succes van uw bedrijf. Het verzamelen van klantfeedback helpt bedrijven bij het verbeteren van hun diensten, het verhogen van de klanttevredenheid, het verbeteren van hun interne processen en het verfijnen van hun marketing- en verkoopstrategieën. Door klantfeedback te verzamelen, kunnen bedrijven hun prestaties verbeteren en hun klanten beter van dienst zijn.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Steeds meer bedrijven hebben een enorm tekort aan werknemers. Bijna alle sectoren in de bedrijfswereld kampen met personeelstekort. Merkt u ook dat het lastig is om de juiste kandidaten voor uw werkzaamheden te vinden?

Marketing

Om geschikte kandidaten te vinden, moeten deze geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. U kunt interesse wekken door slimme technieken toe te passen op bijvoorbeeld sociale media. Denk hieraan bij het gebruik van de eigen huisstijl en het consistent plaatsen van content. Creëer binding met uw volgers doormiddel van ‘polls’ en vragenlijsten. In de content die u online zet is het belangrijk dat de boodschap die u wilt overbrengen duidelijk is. Deze boodschap moet bestaan uit de werkzaamheden die uw bedrijf verricht, en wat u potentiële arbeiders te bieden heeft. Uw sollicitanten worden hiermee eigenlijk behandeld als een klant. Door de sollicitanten op deze manier als het ware als klant te behandelen. Zult u kwalitatief hogere sollicitanten aantrekken.

Website

Zorg ervoor dat u een goed functionerende website heeft. Een website is de perfecte plek om te laten zien waar u als werkgever voor staat. Dit kunt u doen door het ontwerp simpel en strak te houden. Door uw website op deze manier te ontwerpen, kunt u via bijvoorbeeld een foto of een bedrijfsvideo met weinig tekst in één keer duidelijk maken waar uw bedrijf voor staat. Door de boodschap meteen duidelijk te hebben op de website, weten potentiële arbeiders snel of zij een samenwerking aan willen gaan met uw bedrijf.

Proactief opzoek

Als u op zoek bent naar hoogopgeleide en ervaren professionals, kan het nodig zijn om proactief op zoek te gaan naar kandidaten. Dit kan betekenen dat u actief op zoek moet gaan naar kandidaten op LinkedIn of andere sociale netwerken, of dat u een uitzendbureau inschakelt om u te helpen bij het vinden van geschikte kandidaten. Wanneer u het zoeken aan een uitzendbureau over laat, kunt u bij hen uw preferenties aangeven. Daarnaast hebben deze bureaus hebben een groot netwerk en hebben zij vaak toegang tot kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel openstaan voor nieuwe kansen.

Bied een aantrekkelijk pakket

Het aanbieden van een aantrekkelijk pakket met voordelen en salaris kan helpen om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken en te behouden. Dit kan bestaan uit voordelen als gezondheidszorg, pensioenplannen, bonussen en betaalde vakantiedagen. Uiteraard kan hierover onderhandeld worden met uw sollicitanten.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Een aantrekkelijke werkplek is een essentieel onderdeel om een productieve en harmonieuze werkomgeving te bevorderen. Een aangename werkomgeving kan verrassende voordelen hebben voor werknemers, zoals een verbeterde productiviteit, betere prestaties en creativiteit. Werknemers die zich comfortabel voelen en met plezier naar hun werk gaan, zullen zich meer gemotiveerd voelen om hun best te doen en de bedrijfsdoelen te bereiken. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen een comfortabele werkomgeving en productiviteit. Een werkplek die niet alleen aantrekkelijk is om te werken, maar ook effectief en efficiënt is, zal een positief uitpakken. Hier zijn enkele manieren om een aantrekkelijke werkplek te creëren!

Verlichting

Ten eerste is het belangrijk om een goede verlichting te hebben. Een goed verlichte werkplek voorkomt vermoeidheid en verbetert de productiviteit. Je kunt je ook beter concentreren in een goed verlichte ruimte. Ga voor energiezuinige lampen zoals LED, die een helder licht geven dat niet verblindt! Probeer ook zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten door middel van ramen. Lichte kleuren voor muren en meubels helpen ook om de ruimte lichter te maken.

Comfort

Ten tweede is het belangrijk om een comfortabele werkplek te creëren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste stoelen en bureaus zijn gekozen die de juiste steun bieden. Een comfortabele bureaustoel waar je makkelijk de hele dag op kunt zitten, is een must. Ook een bureau dat groot genoeg is voor alle benodigde spullen en genoeg ruimte biedt om te werken, is belangrijk.

Kleur

Ten derde is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Kies neutrale kleuren die rust uitstralen en die passen bij de stijl van het kantoor. Kies ook kleuren die een positieve stemming uitstralen, maar wel passen bij het huidige kleurenpalet van je bedrijf!

Decoratie

Ten slotte is het belangrijk om een aantrekkelijke omgeving te creëren. Gebruik decoratieve elementen zoals planten of kunstwerken om de sfeer te verbeteren Ga ook voor stijlvolle en moderne meubels die de stijl van het kantoor ondersteunen. Het creëren van een aantrekkelijke werkplek heeft vele voordelen. Het kan helpen bij het verbeteren van de productiviteit, het verhogen van de motivatie en het verhogen van de tevredenheid onder werknemers.

Het is dus belangrijk om de juiste verlichting, meubels, kleuren en decoratieve elementen te kiezen een aantrekkelijke werkomgeving te creëren. Door deze tips te volgen, kunt u een werkplek creëren die comfortabel, effectief en productief is!

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

gratis Vier Mensen Zitten Naast Houten Tafel Stockfoto

Het werken met uitzendkrachten

Wanneer u opzoek bent naar kwalitatief goed personeel wat snel beschikbaar is en ook nog eens aansluit bij de werkzaamheden die uw organisatie verricht, zijn uitzendkrachten een uitstekende optie. Uitzendkrachten kunnen op korte én lange termijn ingezet worden. Het contract van de uitzendkracht wordt stop gezet wanneer de werkzaamheden zijn afgelopen, of wanneer uw organisatie geen gebruik meer wilt maken van de diensten van de uitzendkracht. Daarnaast betaalt uw organisatie alleen de gewerkte uren uit. Dit maakt de arbeidsrelatie met uitzendkrachten een hele flexibele samenwerking. U kunt aan uitzendkrachten komen door een samenwerking met een uitzendbureau aan te gaan.

Waarom samenwerken met XL Studenten uitzendbureau?

Tegenwoordig is het lastig om snel kwalitatief goed personeel te vinden. Deze zoektocht kunt u echter overlaten aan een uitzendbureau. XL Studenten uitzendbureau heeft een database van meer dan 870.000 studenten en starters tussen de 18 en 28 jaar. Deze studenten schrijven zich allemaal in met een compleet CV, werkwensen, werk- en stage ervaringen en of zij in het bezit zijn van rijbewijs B. Door middel van een uitgebreide selectieprocedure, worden alleen de beste kandidaten voor uw organisatie geselecteerd.

Extra voordelen van samenwerken met een uitzendbureau

Doordat het uitzendbureau zich inzet om de beste uitzendkrachten voor uw organisatie te vinden, bespaart u veel tijd en geld. U kunt deze uitzendkrachten inzetten wanneer het u uitkomt en alleen wanneer u deze extra krachten nodig heeft. Wanneer een uitzendkracht ziek wordt, is niet uw organisatie maar het uitzendbureau verantwoordelijk voor eventuele loondoorbetaling. Nog een groot voordeel is dat de proeftijd van een uitzendkracht maar liefst anderhalf jaar duurt. Daarnaast is het uitzendbureau verantwoordelijk voor de arbeidsovereenkomsten en het andere papierwerk. Naast het papierwerk, neemt het uitzendbureau ook de personeelszaken op zich. Zo kunnen u en uw organisatie zich focussen op de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Wat u moet weten over uitzendbureaus

Bij het kiezen van een uitzendbureau is het van groot belang om eerst te controleren of zij zich houden aan de wetten die gelden in Nederland omtrent uitzendbureaus. Om te beginnen is het belangrijk om te controleren of het uitgekozen uitzendbureau de cao voor de uitzendbranche hanteert. De uitzendbranche kent twee cao’s: de ABU-cao en de NBBU-cao. Wanneer een uitzendbureau lid is van één van deze twee werkgeversorganisaties kunt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een betrouwbare partij. Leden van deze twee cao’s moeten namelijk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Uitzendbureaus die geen lid zijn van de twee genoemde cao’s kunnen eigen regels hanteren. Deze regels kunnen niet altijd toegestaan zijn in Nederland. Controleer daarom altijd of het uitzendbureau waarmee u de samenwerking wilt aan gaan lid is van één van de twee cao’s.

Naast de cao’s moet er ook gekeken worden of het uitzendbureau zich houdt aan de Waadi-registratie. Deze registratieplicht zorgt ervoor dat de overheid illegale arbeid en uitbuiting van arbeidskrachten tegengaat. Via een Waadi-check van de KVK kunt u snel controleren of het uitzendbureau hieraan voldoet.

Als laatste moet u rekening houden met het SNA-keurmerk van het uitzendbureau. Dit keurmerk zorgt ervoor dat uw organisatie niet aansprakelijk is wanneer het uitzendbureau onvoldoende loonheffingen of btw afdraagt. Op de website van de SNA kunt u controleren of het uitzendbureau dit keurmerk bevat.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, sollicitatie, Werkvloer, Werving & recruitment.

gratis Etnische Zakenman Hand Van Aanvrager In Kantoor Schudden Stockfoto

Het werken met uitzendkrachten

Wanneer u opzoek bent naar kwalitatief goed personeel wat snel beschikbaar is en ook nog eens aansluit bij de werkzaamheden die uw organisatie verricht, zijn uitzendkrachten een uitstekende optie. Uitzendkrachten kunnen op korte én lange termijn ingezet worden. Het contract van de uitzendkracht wordt stop gezet wanneer de werkzaamheden zijn afgelopen, of wanneer uw organisatie geen gebruik meer wilt maken van de diensten van de uitzendkracht. Daarnaast betaalt uw organisatie alleen de gewerkte uren uit. Dit maakt de arbeidsrelatie met uitzendkrachten een hele flexibele samenwerking. U kunt aan uitzendkrachten komen door een samenwerking met een uitzendbureau aan te gaan.

Waarom samenwerken met XL Studenten uitzendbureau?

Tegenwoordig is het lastig om snel kwalitatief goed personeel te vinden. Deze zoektocht kunt u echter overlaten aan een uitzendbureau. XL Studenten uitzendbureau heeft een database van meer dan 870.000 studenten en starters tussen de 18 en 28 jaar. Deze studenten schrijven zich allemaal in met een compleet CV, werkwensen, werk- en stage ervaringen en of zij in het bezit zijn van rijbewijs B. Door middel van een uitgebreide selectieprocedure, worden alleen de beste kandidaten voor uw organisatie geselecteerd.

Extra voordelen van samenwerken met een uitzendbureau

Doordat het uitzendbureau zich inzet om de beste uitzendkrachten voor uw organisatie te vinden, bespaart u veel tijd en geld. U kunt deze uitzendkrachten inzetten wanneer het u uitkomt en alleen wanneer u deze extra krachten nodig heeft. Wanneer een uitzendkracht ziek wordt, is niet uw organisatie maar het uitzendbureau verantwoordelijk voor eventuele loondoorbetaling. Nog een groot voordeel is dat de proeftijd van een uitzendkracht maar liefst anderhalf jaar duurt. Daarnaast is het uitzendbureau verantwoordelijk voor de arbeidsovereenkomsten en het andere papierwerk. Naast het papierwerk, neemt het uitzendbureau ook de personeelszaken op zich. Zo kunnen u en uw organisatie zich focussen op de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Wat u moet weten over uitzendbureaus

Bij het kiezen van een uitzendbureau is het van groot belang om eerst te controleren of zij zich houden aan de wetten die gelden in Nederland omtrent uitzendbureaus. Om te beginnen is het belangrijk om te controleren of het uitgekozen uitzendbureau de cao voor de uitzendbranche hanteert. De uitzendbranche kent twee cao’s: de ABU-cao en de NBBU-cao. Wanneer een uitzendbureau lid is van één van deze twee werkgeversorganisaties kunt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een betrouwbare partij. Leden van deze twee cao’s moeten namelijk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Uitzendbureaus die geen lid zijn van de twee genoemde cao’s kunnen eigen regels hanteren. Deze regels kunnen niet altijd toegestaan zijn in Nederland. Controleer daarom altijd of het uitzendbureau waarmee u de samenwerking wilt aan gaan lid is van één van de twee cao’s.

Naast de cao’s moet er ook gekeken worden of het uitzendbureau zich houdt aan de Waadi-registratie. Deze registratieplicht zorgt ervoor dat de overheid illegale arbeid en uitbuiting van arbeidskrachten tegengaat. Via een Waadi-check van de KVK kunt u snel controleren of het uitzendbureau hieraan voldoet.

Als laatste moet u rekening houden met het SNA-keurmerk van het uitzendbureau. Dit keurmerk zorgt ervoor dat uw organisatie niet aansprakelijk is wanneer het uitzendbureau onvoldoende loonheffingen of btw afdraagt. Op de website van de SNA kunt u controleren of het uitzendbureau dit keurmerk bevat.

Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

gratis Man Aan Het Werk Op Laptop Terwijl Vrouw Notities Maakt Stockfoto

Millennials, ook wel bekend als de generatie Y, zijn geboren tussen 1980 en 2000 en vormen een belangrijke doelgroep voor veel bedrijven. Het bereiken van deze generatie kan echter een uitdaging zijn, omdat hun gedrag en wensen anders zijn dan die van oudere generaties. Hieronder geven we een aantal tips om millennials effectief te bereiken.

Gebruik sociale media: Millennials zijn een van de meest actieve generaties op sociale media. Investeer daarom in een sterk social media-marketingplan en zorg dat u op de belangrijkste platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn aanwezig bent

Maak gebruik van visuele content: Millennials zijn visueel ingesteld en reageren goed op beelden en video’s. Probeer daarom zoveel mogelijk visuele content te gebruiken in uw marketingcampagnes, zoals infographics, foto’s en video’s.

Wees authentiek: Millennials zijn op zoek naar merken die echt zijn en die zich inzetten voor een goed doel. Wees daarom open en eerlijk in uw communicatie en laat zien dat uw bedrijf een positieve impact heeft op de wereld.

Maak gebruik van mobiele technologie: Millennials zijn continu verbonden en gebruiken veelal hun mobiele apparaten. Maak daarom gebruik van mobiele technologie in uw marketingcampagnes, zoals pushnotificaties en mobiele apps. Het is een goed idee om hiervoor een marketingstagiar in dienst te nemen.

Creëer een community: Millennials zijn gevoelig voor het gevoel van samenwerking en willen zich verbonden voelen met een groep mensen. Creëer daarom een online community waarin ze kunnen praten, delen en samenwerken met andere mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

Maak gebruik van influencer marketing: Millennials vertrouwen op de meningen van hun vrienden en bekenden. Maak daarom gebruik van influencer marketing door samen te werken met bekende figuren in uw branche die een groot bereik hebben bij de millennial doelgroep.

Door deze tips te volgen, kunt u uw marketinginspanningen richten op de specifieke wensen en gedrag van de millennial generatie en zo uw merk effectiever bij hen onder de aandacht brengen.