Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020 - 707 3939 of stuur ons een
XL Studenten Uitzendbureau
275.000 STUDENTEN & STARTERS
MBO, HBO & WO NIVEAU
Via XL Studenten Uitzendbureau heeft u toegang tot 275.000 MBO, HBO en WO studenten & starters.
xl-header

Selectieprocedure

Door middel van een uitgebreide selectieprocedure selecteren wij enkel de beste kandidaten voor onze opdrachtgevers.
Onze manier van werken is bewezen succesvol, snel en efficiënt.

Het 7 stappen selectieproces:

1. CV selectie door XL
Indien er een nieuwe vacature is, selecteren de recruiters geschikte kandidaten in de centrale database op basis van de eisen en wensen. Bijvoorbeeld: opleiding, ervaring, regio, beschikbaarheid, rijbewijs, etc. Met één druk op de knop versturen wij geautomatiseerd uw vacature per email naar passende kandidaten.
2. Selectie en sollicitatie door kandidaten
Kandidaten ontvangen de passende vacatures en selecteren zelf dé vacature die hen interesseert. Er is dus altijd sprake van oprechte interesse.
3. Telefonische selectie
De (op papier) geschikte kandidaten worden vervolgens telefonisch benadert. In dit gesprek worden de o.a. besproken: controle op juistheid gegevens, doornemen beschikbaarheid, werk wensen en ambities etc.
4. Persoonlijk selectiegesprek op één van onze vestigingen
Bij een positief telefonisch gesprek wordt de kandidaat uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op één van onze vestigingen. In dit uitgebreide gesprek classificeren wij o.a. alle ervaringen, opleidingen en vaardigheden op CV, inventariseren wij de werk wensen en ambities, registratie beschikbaarheid van de aankomende 8 weken.
Optie: Assessment en/of training
Optie: Videovoorstel
5. Bij u op gesprek
Na het persoonlijk selectiegesprek worden gemiddeld twee à drie kandidaten aan u voorgesteld. Het voorstel bestaat uit: Curriculum Vitae van de kandidaat + de motivatie van de Recruiter. Inndien gewenst passen wij i.s.m. de opdrachtgever het proces aan.
6. Start uitzendkracht
Eindselectie door opdrachtgever. Zodra u de geschikte kandidaat heeft geselecteerd, maakt de recruiter een vervolggesprek met de kandidaat om: de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden te bevestigen, praktische informatie door te nemen, bespreken wij het informatieboekje ‘Werken bij naam opdrachtgever’ en vullen wij indien nodig het personeelsdossier aan met bijvoorbeeld geheimhoudingsverklaringen.
7. Betrokkenheid XL
Ook na de start van de kandidaat blijft XL betrokken. De invulling hiervan gaat in overleg met u.

 

 
   

Tags: Werkwijze | Personeelsdiensten | Snelheid | Uitzendkrachten
 

Social media

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
© 2017 - XL Studenten Uitzendbureau - made with by ICREATOR