Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Onderzoeken.

happy

Gelukkige werknemers blijven het meest lang trouw aan een organisatie. Werknemers tevreden en gelukkig houden is nog niet zo vanzelfsprekend. Met alleen een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden kom je er als werkgever niet meer. Je moet niet vergeten dat werknemers ruim 40 uur aanwezig zijn op kantoor waardoor de werkzaamheden niet volledig aan moeten voelen als werk. Het werken moet leuk zijn en werknemers moeten met een blij gevoel naar kantoor gaan. Hoe bereik je dit als werkgever?

  1. Verantwoordelijkheid

Naarmate werknemers langer bij een bedrijf werken, moeten zij gemotiveerd worden door nieuwe uitdagingen bij hen neer te leggen. Een manier waarop je dit kunt bereiken, is meer verantwoordelijkheid bij de werknemers neerleggen. Wanneer mensen de verantwoordelijk krijgen voor een project, een opdracht of een gehele afdeling, zullen zij zich belangrijker en meer gewaardeerd voelen.

  1. Sta open voor ideeën

Niets is zo frustrerend voor medewerkers als een baas die zegt dat zijn of haar deur altijd open staat, maar vervolgens nooit luistert naar ideeën van medewerkers. Sta daarom als werkgever altijd open voor ideeën. Luister naar deze ideeën, geef feedback en probeer eens een idee van één van de medewerkers uit.

  1. Geef blijk van waardering

Waardering kwam ook al bij het eerste punt naar voren. Vaak leidt waardering voor een medewerker direct tot een blije werknemer. Af en toe een complimentje of bedankje kan er al voor zorgen dat een medewerker zich gewaardeerd voelt.

  1. Maak een informeel praatje

Op kantoor moet hard gewerkt worden, maar af en toe moet er ook tijd en ruimte zijn om een informeel praatje te maken. De meeste mensen brengen het grootste gedeelte van de week op kantoor door, daarom is het logisch dat mensen tussendoor even over iets anders willen hebben dan werk. Ook met een baas of werkgever moet een informeel praatje op zijn tijd kunnen. Iedereen is tenslotte een mens met een familie, kinderen of vrienden en verhalen.

  1. Betrek werknemers in beslissingen

Net zoals openstaan voor ideeën kan het betrekken van werknemers in beslissingen leiden tot gelukkige werknemers. Wanneer je werknemers betrekt in beslissingen, voelen zij zich belangrijk en gewaardeerd. Dit leidt direct tot werknemers die gelukkiger zijn en met meer plezier naar het werk gaan. Als je als manager, werkgever of baas kijkt naar bovenstaande punten. Hoe gelukkig zijn de werknemers dan?