Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Onderzoeken, Werkvloer.

U herkent het vast wel: het is hoogseizoen en daardoor ontzettend druk op de werkvloer. De telefoon blijft maar rinkelen, en klanten en personeel rennen af en aan. U ziet nu al in dat het deze week niet gaat lukken om al het werk elke dag voor 17 uur af te krijgen. Daarom vraagt u aan uw werknemers of ze deze week een aantal uren kunnen overwerken. Maar mag dat zomaar?

De cao

Overwerken is niet geregeld in de Arbeidstijdenwet. Daarom zijn in sommige cao’s aparte regelingen hiervoor opgenomen. Dit geldt met name voor de cao’s van sectoren waarin overwerken veel voorkomt.

Wanneer er niets over in een cao staat, kunt u ook regelingen over overwerken in de arbeidsovereenkomst opnemen. Meestal staat er in een arbeidsovereenkomst dan het volgende: “De aard en inhoud van de functie brengen met zich mee dat regelmatig meer uren gewerkt zullen moeten worden om tot een verantwoorde functie-uitoefening te komen. De hierna genoemde salarisvoorwaarden zijn hierop afgestemd”. Dit betekent echter niet dat u uw werknemers onbeperkt kunt laten overwerken. Het aantal uren dat er overgewerkt wordt moet wel redelijk zijn.

In andere gevallen worden overgewerkte uren in de meeste gevallen gewoon uitbetaald.

U mag uw werknemers dus latenoverwerken, tot op zekere hoogte. Dit hangt er vanaf wat als ‘redelijk’ wordt gezien voor de functie, en voor de sector. Houd er in alle gevallen rekening mee dat de Arbeidstijdenwet nooit overtreden mag worden.

Overwerken is slecht voor de gezondheid

Uw personeel laten overwerken mag dus. Toch is het sterk af te raden om uw personeel vaak over te laten werken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit kan leiden tot stress. Bovendien is er minder tijd voor ontspanning en sport. In combinatie kan dit uiteindelijk leiden tot burn-outs en zelfs tot hart- en vaatziekten. Daarnaast is té lang werken ook niet goed voor de productiviteit en de kwaliteit. Hoe langer een werknemer werkt, hoe lager zijn of haar concentratie wordt. Dit leidt tot minder productiviteit en mindere resultaten.

Uitzendbureau

In bijna elke sector zijn er hoog- en laagseizoenen. Het is dan ook niet zo raar dat werknemers af en toe moeten overwerken. Zo lang dit slechts af en toe gebeurt, is er niets aan de hand. Duren de pieken echter lang, en merkt u dat dit een negatieve invloed heeft op uw werknemers? Overweeg dan eens een uitzendbureau in de hand te nemen. Een uitzendbureau kan tijdelijk personeel leveren, om de pieken op te vangen.

overwerken