Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Payrolling, Werving & recruitment.

Afgelopen jaar is er van verschillende bronnen veel nieuws gekomen omtrent tijdelijk werk en uitzendkrachten. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten stijgt en dat is goed nieuws. Niet alleen voor uitzendkrachten, maar ook onder jongeren is de werkloosheid gedaald ten opzichte van vorig jaar. Er is zelfs een overschot aan werknemers. Met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is het voor sommige bedrijven gunstig om personeel via een uitzendbureau aan te nemen. Maar zijn uitzendkrachten ook goed voor de organisatie? Wij denken van wel!

Waarom uitzendkrachten?

Met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid veranderen een aantal dingen. Werkgevers mogen minder vaak een contract voor bepaalde tijd geven aan een werknemer. Uitzendbureaus bieden hiervoor een oplossing. Dit kan namelijk doordat een werkgever nieuw personeel op de payroll bij een uitzendbureau kan zetten. Via een uitzendbureau mag een werknemer 5,5 jaar ingezet worden. Dit is vóórdat de werknemer recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd. Deze regels kunt u lezen in één van onze ander blogs. Hierin vindt u nog meer informatie over deze nieuwe wet.

 

Voordelen van uitzendkrachten en uitzendbureaus

Uitzendkrachten inhuren biedt veel voordelen voor u en uw bedrijf. Uitzendkrachten zijn namelijk vaak flexibel, tijdelijk inzetbaar en leren snel. Daarnaast kan een uitzendbureau het gehele werving- en selectieproces uit handen nemen. In drukke periodes waarin snel geschakeld moet worden met nieuw personeel biedt een uitzendbureau hierdoor een uitkomst. Er kan ook specifiek gekozen worden voor studenten als uitzendkrachten. Omdat studenten het voordeel hebben dat ze snel zijn ingewerkt. Ze zijn vaak direct inzetbaar en brengen weinig kosten met zich mee.

Steeds meer organisaties zien de voordelen in van het inzetten van uitzendkrachten of studenten. Dit draagt onder andere bij aan de stijging van werkgelegenheid voor studenten en uitzendkrachten. Meer informatie hierover staat op www.xluitzendbureau.nl. Ook kunt u hier meer over vinden in één van onze blogs.

vooruitgang