Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Arbeidsmarkt.

Het kan voorkomen dat een van uw werknemers schulden heeft. Hij of zij komt dan in contact met een deurwaarder die beslag legt op eigendommen van de schuldenaar. De deurwaarder kan ook beslag leggen op het loon van de schuldenaar. In dat geval spreken we van loonbeslag. Als werkgever denkt u waarschijnlijk dat u niets te maken heeft met de situatie waarbij een deurwaarder beslag legt op eigendommen van een werknemer. Dit is echter niet het geval. De deurwaarder kan beslag leggen op een deel van het loon en de werkgever moet hier verplicht aan meewerken. Wat te doen bij loonbeslag? Dit zijn onze tips voor werkgevers.

Wat te doen bij loonbeslag?

  1. De werkgever moet een aantal formulieren invullen, zodat de deurwaarder precies weet wat  de inkomsten van de schuldenaar zijn.
  2. Het formulier moet binnen vier weken retour gezonden worden. Indien de werkgever hier niet aan meewerkt, kan de werkgever in het ergste geval veroordeeld worden tot betaling van het complete bedrag dat de werknemer schuldig is.
  3. De werkgever heeft een inhoudingsverplichting op het salaris van de werknemer.
  4. De inhouding van het salaris brengt extra werk voor de salarisadministratie met zich mee. Om te voorkomen dat u als werkgever hiervoor opdraait, kunt u van tevoren in een arbeidscontract opnemen dat bij een eventueel loonbeslag de bemiddelingskosten voor de werknemer zijn.
  5. Behandel het loonbeslag altijd vertrouwelijk. Dit is voor zowel de werkgever als de werknemer het prettigst. Deel informatie over het loonbeslag niet met derden en zorg ervoor dat u documenten aangaande het loonbeslag zorgvuldig bewaart.

Als bovenstaande stappen opgevolgd worden door de werkgever wanneer er sprake is van een loonbeslag, zal de werkgever niet benadeeld worden. Het is dan ook belangrijk om mee te werken met de deurwaarder, zodat de werkgever niet opdraait voor het hele bedrag dat de werknemer verschuldigd is.

wat te doen bij loonbeslag