Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Ontwikkelingen uitzendbranche.

Het lijkt de laatste jaren meer regel dan uitzondering: overwerken. In veel branches is de werkdruk hoog en worden werkweken van 60 uur gemaakt. Dit kan oververmoeidheid of zelfs een burnout tot gevolg hebben. Iedere werkgever zou moeten waken voor de vele overuren die gemaakt worden door het personeel. Een paar uur in de week is acceptabel en valt deels in eigen tijd van de werknemers. Echter wanneer een werkweek van 60 uur gemaakt wordt, zou een werkgever in moeten grijpen. Langdurig overwerken kan namelijk een burnout tot gevolg hebben.

 

Drukste dagen

Over het algemeen is maandag de dag dat zakelijke professionals overwerken. Dit komt doordat in het weekend veel mails binnenkomen. Op maandag zijn de wekelijkse meetings waarin nieuwe ideeën worden aangedragen die meteen opgepakt moeten worden. In Nederland geven de meeste professionals aan op dinsdag of donderdag overuren te maken. Vrijdag wordt over het algemeen het minste overgewerkt. Dit kan te maken hebben met het weekendgevoel dat veel mensen krijgen.

 

Ontzie je personeel

Voor organisaties is het belangrijk om in kaart te brengen op welke dagen het personeel de meeste overuren maakt. Hierna is de vervolgstap om te praten met de werknemers waar eventueel tijd op bespaard kan worden. Probeer de werknemers zo efficiënt mogelijk te laten werken. Laat ze op tijd aan de bel trekken wanneer ze ergens tegenaan lopen. Mocht dit intern moeilijk op te lossen zijn, dan kan een externe partij in geschakeld worden. Vast personeel kan ondersteund worden door tijdelijk of parttime personeel. Een organisatie met een hoge werkdruk heeft waarschijnlijk zelf geen tijd om dit flexibele personeel te werven. Daarom kan een uitzendbureau ingeschakeld worden voor gehele outsourcing.

Het uitbesteden van tijdelijk en flexibel personeel kan uiteindelijk leiden tot kostenbesparing. Dit kan ook een burn-out voorkomen bij vaste werknemers. Als werkgever is het daarom belangrijk om de signalen van vermoeidheid door overwerken bij het personeel op te vangen en hier direct op in te spelen.

 

Voorkom overwerken bij werknemers