Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

gratis Vier Mensen Zitten Naast Houten Tafel Stockfoto

Het werken met uitzendkrachten

Wanneer u opzoek bent naar kwalitatief goed personeel wat snel beschikbaar is en ook nog eens aansluit bij de werkzaamheden die uw organisatie verricht, zijn uitzendkrachten een uitstekende optie. Uitzendkrachten kunnen op korte én lange termijn ingezet worden. Het contract van de uitzendkracht wordt stop gezet wanneer de werkzaamheden zijn afgelopen, of wanneer uw organisatie geen gebruik meer wilt maken van de diensten van de uitzendkracht. Daarnaast betaalt uw organisatie alleen de gewerkte uren uit. Dit maakt de arbeidsrelatie met uitzendkrachten een hele flexibele samenwerking. U kunt aan uitzendkrachten komen door een samenwerking met een uitzendbureau aan te gaan.

Waarom samenwerken met XL Studenten uitzendbureau?

Tegenwoordig is het lastig om snel kwalitatief goed personeel te vinden. Deze zoektocht kunt u echter overlaten aan een uitzendbureau. XL Studenten uitzendbureau heeft een database van meer dan 870.000 studenten en starters tussen de 18 en 28 jaar. Deze studenten schrijven zich allemaal in met een compleet CV, werkwensen, werk- en stage ervaringen en of zij in het bezit zijn van rijbewijs B. Door middel van een uitgebreide selectieprocedure, worden alleen de beste kandidaten voor uw organisatie geselecteerd.

Extra voordelen van samenwerken met een uitzendbureau

Doordat het uitzendbureau zich inzet om de beste uitzendkrachten voor uw organisatie te vinden, bespaart u veel tijd en geld. U kunt deze uitzendkrachten inzetten wanneer het u uitkomt en alleen wanneer u deze extra krachten nodig heeft. Wanneer een uitzendkracht ziek wordt, is niet uw organisatie maar het uitzendbureau verantwoordelijk voor eventuele loondoorbetaling. Nog een groot voordeel is dat de proeftijd van een uitzendkracht maar liefst anderhalf jaar duurt. Daarnaast is het uitzendbureau verantwoordelijk voor de arbeidsovereenkomsten en het andere papierwerk. Naast het papierwerk, neemt het uitzendbureau ook de personeelszaken op zich. Zo kunnen u en uw organisatie zich focussen op de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Wat u moet weten over uitzendbureaus

Bij het kiezen van een uitzendbureau is het van groot belang om eerst te controleren of zij zich houden aan de wetten die gelden in Nederland omtrent uitzendbureaus. Om te beginnen is het belangrijk om te controleren of het uitgekozen uitzendbureau de cao voor de uitzendbranche hanteert. De uitzendbranche kent twee cao’s: de ABU-cao en de NBBU-cao. Wanneer een uitzendbureau lid is van één van deze twee werkgeversorganisaties kunt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een betrouwbare partij. Leden van deze twee cao’s moeten namelijk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Uitzendbureaus die geen lid zijn van de twee genoemde cao’s kunnen eigen regels hanteren. Deze regels kunnen niet altijd toegestaan zijn in Nederland. Controleer daarom altijd of het uitzendbureau waarmee u de samenwerking wilt aan gaan lid is van één van de twee cao’s.

Naast de cao’s moet er ook gekeken worden of het uitzendbureau zich houdt aan de Waadi-registratie. Deze registratieplicht zorgt ervoor dat de overheid illegale arbeid en uitbuiting van arbeidskrachten tegengaat. Via een Waadi-check van de KVK kunt u snel controleren of het uitzendbureau hieraan voldoet.

Als laatste moet u rekening houden met het SNA-keurmerk van het uitzendbureau. Dit keurmerk zorgt ervoor dat uw organisatie niet aansprakelijk is wanneer het uitzendbureau onvoldoende loonheffingen of btw afdraagt. Op de website van de SNA kunt u controleren of het uitzendbureau dit keurmerk bevat.