Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Processen.

Zit u er aan te denken om uw personeel bij te scholen? Dit is altijd een goed idee! Wel kost bijscholing wat tijd en geld, maar deze investering zal uiteindelijk de moeite waard zijn. Zeker in de huidige maatschappij, waarin de ontwikkelingen amper bij te benen zijn. Wij geven uitleg.

Medewerker verdiept zich in de voordelen van bijscholing personeel

Voordelen van bijscholing

De tijd gaat ontzettend snel en ook de ontwikkelingen en technieken gaan met de tijd mee. Wat 5 jaar geleden misschien wel van toepassing was, zal in de huidige tijd niet (goed) meer werken. Het is daarom uiterst belangrijk om u als bedrijf aan deze ontwikkelingen toe te geven en zich aan te passen. Ook neemt het werk- en denkvermogen toe en worden we met zijn allen steeds slimmer.

Als uw bedrijf bekend staat om goed en gekwalificeerd personeel, zal u ook sneller hoog opgeleid personeel aantrekken. Goed gekwalificeerd personeel is uiterst belangrijk voor uw bedrijf. Door zowel u fulltime personeel als parttimers bijscholing aan te bieden toont u aan dat u wilt investeren in uw werknemers.

Het betekent dat u geïnteresseerd bent in de persoonlijke ontwikkelingen van uw personeel. Dit bevordert ook nog eens de motivatie en werkbeleving. Hierdoor zullen uw werknemers meer voor u en uw bedrijf overhebben.

Investering in het personeel

Het lijkt misschien een enorme klus om uw personeel bij te scholen. Dit zal alleen aan het begin van de bijscholing zijn. Er moet namelijk een hoop tijd en geld worden gestoken in bijscholing. Uiteraard is dit een investering in uw bedrijf, wat zich later terug zal betalen. Uw personeel wordt slimmer en gemotiveerder, waardoor zij ook beter werk zullen afleveren. De productiviteit gaat omhoog en het imago van het bedrijf wordt hierdoor verbeterd. Er wordt meer tijdwinst geboekt en uiteindelijk ook geld bespaart.

Uw bedrijf wordt zo naar een hoger level getild, doordat het gemiddelde aan kennis omhoog gaat. Ook kan er zo beter worden ingespeeld op veranderingen in het werkgebied en de huidige snelle maatschappij.