Geplaatst door Dennis Kalmeijer & opgeslagen onder Onderzoeken, Tips.

trainingen voor werknemers

Werken aan de teambuilding of communicatie? Voor dit en nog vele andere onderwerpen heb je verschillende trainingen voor. Voor veel fulltimers is het handig om af en toe trainingen te volgen. Op deze manier blijven ze altijd op de hoogte van de nieuwe tips en tricks en kunnen ze zichzelf alleen maar verder ontwikkelen. Biedt u als werkgever uw vaste personeel ook verschillende trainingen aan of bent u van plan dat te gaan doen?

De populairste trainingen

In Nederland zijn er zoveel verschillende soorten trainingen, maar welke zijn nou eigenlijk het populairste? Op dit moment zijn volgens de Springest de trainingen op het gebied van schrijven het populairste. Dit zal te maken hebben met de pandemie die over de wereld heerst, waardoor het merendeel thuis moet werken. Verder staan ook communiceren en team management hoog op de lijst.

Wat wil de medewerker?

Het is voor uw, als werkgever, niet verstandig om zelf te beslissen welke trainingen het vaste personeel van u moet volgen. Als u gaat verplichten welke trainingen zij moeten doen, gaat dit hoogstwaarschijnlijk niet in uw voordeel uitpakken. Daarom is het verstandig dat u eerst in gesprek gaat met uw werknemers. Waar liggen hun interesses? Wat willen ze graag nog leren? Wat past bij hem of haar het beste? En sluit dit uiteraard ook aan bij uw wensen?

Online trainingen

In deze tijd is het natuurlijk lastig op naar klassikale trainingen te gaan. Gelukkig kan tegenwoordig bijna alles via het internet. Er zijn talloze online trainingen die je gemakkelijk uit huis kunt volgen. Ook zijn deze trainingen vaak een stuk goedkoper dan klassikale trainingen. Dit maakt het allemaal een stuk aantrekkelijker voor u, maar ook voor de werknemers.

Bij XL Studenten Uitzendbureau hebben we ook onboarding cursussen in de sector Logistiek en Zorg & Welzijn. Heeft u interesse in een van deze cursussen? Kijk dan snel even op onze website en schrijf je in!