Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Werving & recruitment.

Bent u voor bepaalde functies op zoek naar personeel? Maar heeft u niet genoeg tijd of expertise in huis om nieuw personeel aan te nemen? Denk dan eens aan het inhuren van een uitzendbureau. Wilt u zeker weten of deze samenwerking wel bij u past? Hieronder hebben we 7 voordelen neergezet van het inhuren van een uitzendbureau.

 

Top 7 voordelen van het inhuren van een uitzendkracht

 

  1. Grote database

Een uitzendbureau krijgt dagelijks tientallen sollicitanten op bezoek en heeft een hoge omloopsnelheid van vacatures die zij moeten vervullen. Hierdoor hebben zij een grote database met ontzettend veel kandidaten. U geeft bij het uitzendbureau aan wat voor kandidaat u zoekt en zij gaan op deze wensen selecteren in hun database. Deze worden dan altijd eerst u voorgesteld. Bent u niet tevreden over de voorgestelde kandidaten? Dan zoeken zij verder door middel van nieuwe sollicitaties. Dit hoeft u zelf niet te doen. Dit vinden veel werkgevers toch wel één van de fijnste voordelen van het inhuren van een uitzendkracht

 

  1. De sollicitatieprocedure gaat sneller

De procedure gaat bij een uitzendbureau relatief sneller dan wanneer u het zelf zou doen. U zou dan eerst een vacature moeten uitzetten, cv’s en motivatiebrieven doorgaan, referenties nagaan en gesprekken voeren. Misschien heeft u zelf de expertise er niet voor om mensen aan te nemen? Bij het inhuren van een uitzendbureau weet u zeker dat u de juiste kandidaat aanneemt. Zij zijn namelijk gespecialiseerd om de juiste match te vinden tussen opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast is in het diverse branches zelfs mogelijk dat er een cursus of training van te voren wordt geregeld via het uitzendbureau.

 

  1. Flexibel

Heeft u een drukke periode in uw bedrijf? Dan huurt u een aantal extra uitzendkrachten in. Heeft u een wat minder drukke periode? Dan kunt u dat aangeven en stopt u de werkovereenkomst. Oftewel, u kunt uitzendkrachten inzetten wanneer het u uitkomt. U betaalt per gewerkt uur.

 

Top 7 voordelen van het inhuren van een uitzendkracht

 

  1. U bent niet de werkgever

Het uitzendbureau is de werkgever van de werknemer. Die regelt verder alles wat betreft de uitzendkracht. Ze betalen het salaris uit, regelen de planning en eventuele ziekte en/of verlof. Dit is ideaal voor u, want u hoeft er verder niet naar om te kijken.

 

  1. Bij ziekte geen kosten

Aangezien u niet de werkgever bent, hoeft u hiervoor ook niet de verantwoordelijkheden en verplichtingen te dragen. Als het voorkomt dat de uitzendkracht ziek wordt, hoeft u deze persoon niet tot 2 jaar door te betalen. Het uitzendbureau is immers de werkgever en is verantwoordelijk voor de loonbetaling.

 

  1. Minder administratie

Administratie hoort bij het werkgeverschap en is een verplicht klusje wat vaak als iets vervelends en tijdrovend wordt gezien. Als u een uitzendbureau inhuurt wordt dit voor u gedaan door het uitzendbureau. U hoeft hier dus niet naar om te kijken. Het uitzendbureau regelt de uitbetaling, loonstroken en jaaropgaven, ziekte- en vakantiedagen, etc. U hoeft alleen maar het werkbriefje van de uitzendkracht te controleren en bij goedkeuring uw handtekening te zetten.

 

  1. Snelle levering

De meeste uitzendbureaus werken met flexpools. Dit zijn getrainde uitzendkrachten die flexibel beschikbaar zijn. Indien u direct uitzendkrachten nodig heeft, kan een uitzendbureau spoedig leveren vanuit deze flexpools. Deze uitzendkrachten weten al wat zij moeten doen. Daarnaast hoeft er ook niet eerst een heel werving- en selectieproces aan vooraf te gaan.