Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche, Tips, Werkvloer.

Na de feestdagen met bubbels en campagne kan het lastig zijn om focus te leggen op het werken. Voor een goede start voor uw werknemers heeft XL Studenten Uitzendbureau, als uitzendspecialist, een aantal tips op een rij gezet die u kunt toepassen om met het nieuwe jaar een goede start maken voor uw organisatie. Het vermogen om aan te passen is soms wel nodig.

frisse start werknemers

Afwisseling in ruimtes

Na dagen in dezelfde ruimte te verblijven kan het voor uw werknemers gemotiveerd zijn om steeds op dezelfde plek te werken. Ruil een dag van ruimte en kijk of je zo afwisseling creëert die nodig is om de creativiteit en productiviteit op te wekken

Uw personeel kan niet elk moment van de dag geconcentreerd zijn, wanneer u merkt dat het personeel vast loopt geef hen dan de ruimte om een frisse neus te halen of om een kleine pauze in te lassen van 5 minuten. Een frisse neus kan wonderen doen.

Vertrouwen

Heb vertrouwen in uw werknemers en jaag ze niet op. Wanneer u duidelijkheid geeft over de deadlines en op te leveren stukken kunt u uw werknemers hun vrije gang laten gaan door vertrouwen te geven.

Waardering

Waardering voor uw personeel wekt commitment op bij uw personeel. Dit zorgt ervoor dat het personeel gemotiveerd raakt en harder wilt werken voor het team. Waardering kun je uiten door een kleinigheidje mee te geven aan het personeel voor op kantoor. Denk aan zaadjes, bloempotten en aarde. Kleine dingen die symbolisch zijn voor het personeel, bijvoorbeeld groei.

Motivatie

Wanneer de laatste cijfers van het jaar bekend zijn kunnen de budgetten ingedeeld worden, een ideaal moment om targets en een beloningsbudget in te plannen met het management. Een nieuwe cursus, een stedentrip of een zorgt voor meer motivatie en betere resultaten. 

Deze targets zou je in een nieuwsbrief kunnen zetten om zo scherp te maken aan welke mooie dingen uw organisatie gaat werken.