Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Onderzoeken, Tips, Werkvloer.

Iedere werknemer heeft zijn of haar eigen manier van werken. Toch kunt u als werkgever iedere werknemer productiever maken. Hieronder volgen een aantal tips die makkelijk en snel te realiseren zijn om de productiviteit van werknemers te verhogen.

1. Stilteruimtes

Veel afdelingen binnen een bedrijf hebben een eigen kantoor waarbij medewerkers tegenover en naast elkaar aan bureaus zitten. Dit is natuurlijk erg gezellig en handig om snel te kunnen overleggen. Het nadeel van deze opstelling is echter dat medewerkers ook snel afgeleid worden door collega’s die overleggen of iets over het weekend bespreken. Zorg er daarom als werkgever voor dat er een stilteruimte in het pand is, waar een medewerker die zich wil concentreren tijdelijk kan werken.

2. Natuur op kantoor

Niet iedereen heeft daglicht op zijn of haar kantoor, terwijl dit juist zorgt voor hoge productiviteit. Daarnaast zorgen planten op kantoor voor creativiteit en een hogere productiviteit. Zorg als werkgever dus voor een natuurlijke omgeving zodat werknemers creatiever en productiever te werk gaan.

3. Muziek luisteren

Voor sommige mensen werkt muziek afleidend, maar voor de meesten zorgt muziek juist voor productiviteit. Wanneer iemand een favoriet liedje op de radio hoort, krijgt deze persoon een extra boost om weer even flink aan de slag te gaan. Muziek kan bovendien rustgevend werken. Over het algemeen krijgen mensen een gelukkig gevoel van naar muziek luisteren.

4. Lunchpauze

Bij veel bedrijven komt het voor dat werknemers geen tijd nemen voor een lunchpauze en hun boterhammen aan hun bureau opeten. Op deze manier krijgen de hersenen geen rust en kunnen ze niet worden opgeladen voor een nieuw blok werk en indrukken. Zorg dus dat werknemers pauze nemen om vervolgens weer opgeladen aan het werk te kunnen.

Met deze kleine aanpassingen en aansporingen bij uw personeel zorgt u ervoor dat personeel productiever is en bovendien betere resultaten boekt. Zet de radio aan, zorg dat de planten water krijgen en stuur medewerkers af en toe eens naar een stilteruimte. Lees ook andere blogs over het verhogen van de productiviteit van werknemers.

productiviteit