Geplaatst door Jacinta Stuifbergen & opgeslagen onder Processen, Tips, Werkvloer.

Bij de meeste bedrijven is de zomertijd altijd een rustige periode. Deze periode is dan ook een uiterst geschikt moment om uw bedrijf eens goed onder de loep te nemen. Wilt u weten hoe u toch een productieve zomer heeft? Bereid de zomer goed voor en lees de volgende tips hoe u dit kunt doen.

Vakantieplanning

De zomer is voor de meeste mensen de periode om op vakantie te gaan. Inventariseer eerst wat de bezetting is voor de zomervakantie. Hiervoor is een vakantieplanning de juiste oplossing. Zorg voor een duidelijke deadline wanneer de vakantie aanvragen uiterlijk binnen moeten zijn. Hierna kunt u beginnen met de vakantieplanning. Mocht er toch een onderbezetting heersen? Dan kunt u altijd denken aan het inhuren van vakantiekrachten en uitzendkrachten. Deze uitzendkrachten zijn ideaal om gaten in uw bezetting op te vullen.

Reflecteren

In de zomervakantie heeft u het vaak rustiger in uw bedrijf. Dit is dan ook de ideale periode om eens goed uw bedrijf te reflecteren. Zijn er bepaalde dingen die u al een tijd dwars zit en anders wilt doen? Houd ook eens een goede brainstormsessie met uw werknemers, wie weet wat voor briljante ideeën daar uit voortkomen. Als u uw bedrijf eens goed reflecteert, kunnen u en uw werknemers na deze productieve zomer weer met een frisse start en nieuwe ideeën aan de slag gaan.

Zomerschoonmaak

Zijn er werkzaamheden die altijd door iedereen aan de kant werd verschoven door tijdgebrek? Pak deze klusjes dan nu juist eens op. Stel een lijst op van al deze werkzaamheden en verdeel deze onder uw aanwezige werknemers. Ook is de vakantie de ideale periode om eens goed naar uw financiële administratie te kijken. Door al deze werkzaamheden aan te pakken, creëer je rust en order in uw bedrijf. Dit is belangrijk voor de productiviteit en efficiëntie van uw werknemer.

Maar bovenal is de zomer naast de nodige werkzaamheden natuurlijk  ook de periode om te ontspannen.

Tips voor een productieve zomer