Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Het café is de plek waar vrienden elkaar ontmoeten voor een pilsje, terwijl ze lekker aan de bar hangen of aan een tafeltje zitten. U wilt dan ook dat uw café een relaxte, ongedwongen sfeer uitstraalt. Hoe u dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Bar, Publicatie, Restaurant, Drinken, Counter, Klanten

Ga voor simpel

Als u spullen koopt bij www.horecawebstore.nl doet u er goed aan om niet al te chique dingen te kopen. Ga niet voor mooi beklede stoelen, maar voor simpele, comfortabele varianten. Natuurlijk moet uw café er niet slonzig uitzien, maar als u teveel uw best doet met dure materialen, zal het niet meer de relaxte uitstraling hebben die u wilt bereiken.

Zorg voor voldoende zitplekken

Natuurlijk is hangen aan de bar leuk, maar het is ook wel heel fijn als uw gasten fatsoenlijk kunnen zitten. Zorg er daarom voor dat er meer dan genoeg ruimte is om te zitten. Het is ook leuk om voor verschillende soorten zithoeken te kiezen. Zo kunt u in de hoeken bijvoorbeeld een bankstel wegzetten, waardoor het voor uw gasten voelt alsof ze in de huiskamer van een vriend zitten.

Wees consequent

Kies een bepaalde stijl en blijf daarbij. Het is leuk als u bijvoorbeeld verschillende soorten stoelen gebruikt, maar dat kan alleen als al die stoelen wel bij elkaar passen en als die stoelen weer ergens bij passen. Zo maakt u alles tot een geheel en zorgt u ervoor dat uw café er niet uitziet als een complete chaos.

Dek de tafel

Ja, een café hoeft geen chique gedekte tafel te hebben. Ook in een café is het echter gezelliger als er wat decoratie op tafel staat, dat voelt gewoon gezelliger aan. Ga dus bijvoorbeeld voor een kaarsje, een houdertje voor de bierviltjes, of een grappig beeldje. U kunt ook voor een wat creatievere decoratie kiezen. Zet uw kaars bijvoorbeeld in een leeg bierflesje, of zet een klein spelletje op tafel in plaats van het standaard bloemetje.