Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Als student kun je waarschijnlijk niet alleen van een studentenlening rondkomen. Daarom is het zaak om aan een baan te komen, waarbij een uitzendbureau je reddende engel kan zijn. Hiervoor moet je echter wel het juiste uitzendbureau tegenkomen, en in deze blog leggen we je precies uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Ga voor lokaal

De eerste tip die we je mee willen geven is om voor lokaal te kiezen. Woon je dus als student in Enschede? Dan is een uitzendbureau Enschede ook meteen je beste optie. Maar waarom is dit het geval? Lokale uitzendbureaus beschikken vaak over een veel groter netwerk vergeleken met nationale uitzendbureaus. Hierdoor weten ze eerder waar een bepaalde baan vrij is gekomen die je op kunt vullen. Neem dus zeker de impact in de regio mee.

Kies voor een bureau dat gespecialiseerd is in studenten

Kies ten tweede voor een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in studenten. Waarom dit zo slim is om te doen? Dit soort bureaus weten precies hoe je in elkaar steekt qua behoeften en uitdagingen. Het gevolg? Je krijgt toegang tot banen die op je studie en je toekomstige carrière aansluiten. Dus, neem de tijd om een bureau te zoeken dat echt gespecialiseerd is in studenten – het maakt je zoektocht zoveel makkelijker en effectiever!

Hebben ze banen die bij je passen?

Verder moet een uitzendbureau ook banen hebben die bij je passen. We hebben het dan met name over je vaardigheden, interesses en studie. Een baan zomaar aannemen heeft immers grote gevolgen voor je toekomst! Wees daarom slim door te kijken of een uitzendbureau functies heeft die aansluiten bij wat jij zoekt. Hoe je dit doet? Bekijk hun vacaturepagina’s! Dit is veruit de makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen. Als je een stap verder wil gaan, kun je later alsnog contact op gaan nemen en je CV laten zien.

Kijk naar de reputatie

De reputatie van een uitzendbureau is iets waar je absoluut niet aan voorbij mag gaan. Ben je super voorzichtig met het uitkiezen van een restaurant door bijvoorbeeld online naar reviews te kijken? Doe precies dit met uitzendbureaus uitzoeken! Neem dus tijd om reviews en testimonials te lezen van andere studenten die met het bureau hebben gewerkt. Op deze manier weet je veel meer of de ervaringen van anderen en de kwaliteit van de aangeboden banen je juist wel of niet bevallen.

Ga een gesprek aan

Ga tot slot een gesprek aan. Hoe je dit doet? Plan een afspraak met een recruiter van het uitzendbureau en bereid je goed voor. Dit is jouw kans om jouw wensen en doelen duidelijk te maken. Vertel hen over jouw studie, je vaardigheden en wat je hoopt te bereiken met je bijbaan. Luister ook goed naar wat zij te zeggen hebben. Dit gesprek is een investering in jezelf, want je maakt hierdoor geen foute carrièrekeuze.