Geplaatst door Jacinta Stuifbergen & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Bij de meeste bedrijven kan het rustiger zijn in de zomervakantie. Onlangs schreven wij een artikel wat u kunt doen als dit het geval is in uw bedrijf. Of loopt u juist over van het werk en wilt u wel wat efficiënter zijn? Iets wat u zeker kunt doen is een juiste planning maken. Een goede planning helpt u om stress te verlichten en hierdoor houdt u tijd over voor andere belangrijke dingen. Maar hoe maakt u nou zo’n planning? Wij geven u hier tips voor.

Tips

Begin allereerst met het noteren van uw prioriteiten. Schrijf daarna op wat bijzaken zijn en wat later gedaan kan worden. Hierdoor komt u niet voor onafgemaakte taken te staan in geval van tijdnood. Zorg ervoor dat alles op papier staat, op deze manier is alles uit uw hoofd en creëert uw rust. Maak hierna een realistische tijdsplanning. Zorg ervoor dat er tussen elke activiteit een kleine speling zit. Bij onverwachte gebeurtenissen kunt u hier dan op inspelen. Zorg voor een opgeruimd bureau en orden uw pc. Maak mapjes aan en zorg voor een duidelijke structuur. Op deze manier kost het u niet veel tijd om een document of dossier op te zoeken. Verwijder niet meteen alles, wellicht heeft u dit voor later nog nodig. Voor het maken van een goede planning moet u er eerst wat tijd insteken, maar uiteindelijk wint u er veel tijd mee terug.

Uw werknemers meenemen in de planning

Uw planning kan nog zo duidelijk zijn voor uzelf, maar misschien dat uw werknemers er niks van begrijpen. Het is goed om dan zo duidelijk mogelijk naar uw werknemers te zijn. Neem ze mee in uw planning en leg alles duidelijk en helder uit. Steek hier redelijk wat tijd in, zodat u zeker weet dat later alles op rolletjes loopt. Het is hierbij belangrijk om zo open en transparant mogelijk te zijn en open te staan voor suggesties. Uw werknemers zullen immers elke dag met deze planning werken.

Tips voor een goede planning