Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Een belangrijke order binnengehaald? Een super tevreden klant? Een uitbreiding gerealiseerd? Of meer omzet gedraaid dan vorige maand? Hoe klein of groot de successen binnen uw bedrijf ook zijn: succes vieren is super belangrijk!

succes vieren

Wij Nederlanders zijn een bescheiden volkje. Té bescheiden af en toe. Als we een goed resultaat behalen, zijn we al snel geneigd te denken: ‘Oké, dat was top! En door…’ Op die manier blijven we maar doorrennen, zonder eens goed stil te staan bij wat we eigenlijk allemaal bereiken. En dat is juist zo belangrijk! Hard werk mag beloond worden!

Succes leidt tot succes

Succes motiveert namelijk. Het daagt uit om door te gaan, nog beter te worden. Daarnaast is het vieren van successen ook ontzettend goed voor de sfeer binnen het bedrijf en voor de teambuilding. Een betere sfeer en teambuilding leiden vervolgens tot meer productiviteit, wat weer leidt tot betere resultaten en nog meer succes! Succes vieren kan dus uiteindelijk resulteren in meer succes.

Hoe viert u uw successen?

Er zijn veel verschillende manieren om succes te vieren, van groots en meeslepend tot klein en ingetogen. U kunt natuurlijk bij ieder succes een groot feest vieren of met hele bedrijf een paar dagen weggaan, maar dat wordt een duur grapje wanneer u dat iedere maand moet doen. Beter is dus om dat te bewaren voor één of twee keer per jaar, en de afzonderlijke successen kleiner te vieren.

In Amerika (en ook op plaatsen in Nederland) wordt gebruik gemaakt van een werknemer van de week of maand systeem. Op die manier kan de werkgever zijn of haar waardering uitspreken voor de werknemers. Het hoeft echter niet per se op die manier. Op de vrijmibo gewoon eens toasten op het feit dat het goed gaat, en en plein public uw waardering voor uw werknemers uitspreken is vaak al genoeg.

Deel het succes!

Daarnaast is het ook een goed idee om uw successen te gebruiken in uw marketing uitingen. Deel uw succes op uw website en via uw social media kanalen. Op die manier zien potentiële klanten uw successen ook, wat weer kan leiden tot meer orders en dus… meer succes!