Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Het beginnen van een bedrijf is tegenwoordig super gemakkelijk. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een aanmelding bij de Belastingdienst, en klaar is kees! Het bedrijf is opgericht. Stoppen met een bedrijf is echter zo gemakkelijk nog niet, zeker niet als u personeel in dienst heeft. Hoe pakt u dat aan?

1. Uitschrijven bij de Kamer van Koophandel

Allereerst dient u uw bedrijf uit te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is zo gepiept, door middel van een online formulier. U hoeft u niet meer apart uit te schrijven bij de Belastingdienst. Dit wordt door de Kamer van Koophandel gedaan.

2. Fiscaal afrekenen

Fiscaal afrekenen is een ingewikkeld proces, waarvoor u het beste een expert in de arm kunt nemen. In het kort komt het hier op neer: u sluit alle administratie met betrekking tot het bedrijf af en berekent de stakingswinst (verschil tussen de balanswaarde en de werkelijke waarde van het bedrijf). Hierover betaalt u vervolgens inkomstenbelasting. Echter, over deze belasting kunt u ook weer aftrek krijgen. Hoe dat zit, vraagt u dus best aan een expert.

3. Verkoop van bedrijfszaken

Een bedrijfspand, bedrijfsauto, of overgebleven voorraden: het moet allemaal verkocht worden en hierover moet belasting betaald worden. Het is mogelijk om (een deel van) de bedrijfszaken zelf over te kopen.

 

4. Opzeggen van andere bedrijfsgerelateerde zaken

Waar u misschien niet direct aan denkt, maar wat wel belangrijk is om te doen, is het opzeggen van bijvoorbeeld bepaalde bedrijfsverzekeringen en/of de domeinnaam van uw website.

5. Uw personeel

Het stoppen van een bedrijf kan voor uw personeel een pijnlijke zaak zijn. Zij hebben plotsklaps geen werk meer. Bereid uw personeel daarom zo ver mogelijk van te voren voor op de beëindiging van het bedrijf. Dit is voor iedereen het prettigst. Uw personeel kan dan op zoek naar een nieuwe baan. Het is voor u bovendien voordelig om hen hiermee te helpen. Wanneer u dit niet doet, moet u namelijk toestemming vragen aan het UWV om uw personeel te mogen ontslaan en uw personeel een ontslagvergoeding betalen. Het is dus voordeliger om ervoor te zorgen dat uw personeel ‘vrijwillig’ ontslag neemt.

Stoppen met een bedrijf brengt een heel proces met zich mee. Voor alle betrokken partijen is het dan ook het best, als u de beëindiging zover mogelijk van te voren aankondigt. Op die manier krijgt iedereen de tijd om aan het idee te wennen, en kunnen de nodige voorbereidingen al ver van te voren worden getroffen. Ongeacht hoe het ten einde is gekomen, zie altijd het positieve in. Wellicht heeft u uw bedrijf wel met flinke winst verkocht? Mooi rentenieren maar. Tijd om te genieten: van familie, goede doelen (bijvoorbeeld Volunteering Nepal). Koop de boot die u altijd wilde. Rond alles netjes af, maar blijf vooral niet bij de pakken neerzitten. Er is weer een nieuwe deur geopend!

stoppen met een bedrijf