Geplaatst door Jacinta Stuifbergen & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Werkvloer.

Regels verlof rondom vrije feestdagen

Met Goede Vrijdag op vrijdag 19 april in het verschiet, begint de periode van vrije feestdagen. Maar wanneer heeft u als werkgever het recht om uw werknemers een vrije dag te geven en wanneer is het zelfs verplicht om ze verlof op te laten nemen? Kunt u dit zelf bepalen of wordt dit wettelijk door de overheid bepaald? Helaas wordt dit dus niet wettelijk bepaald, maar staat dit vermeld in de cao van uw bedrijf.

 

 

Feestdagen overzicht 2019

De feestdagen worden onderverdeeld tussen nationale feestdagen en wettelijk erkende feestdagen. De eerstvolgende nationale feestdagen zijn:

Koningsdag (zaterdag 27 april)
Bevrijdingsdag (zondag 5 mei)
Voor Bevrijdingsdag is er de regel dat het om de 5 jaar als vrije dag wordt gerekend. Dit jaar valt het op een zondag, dus hoeft u daar dit jaar nog niet over na te denken.

De eerstvolgende algemeen erkende feestdagen zijn:
Goede Vrijdag (vrijdag 19 april)
Tweede Paasdag (maandag 22 april)
Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei)
Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni)

 

Regels

Helaas staan er geen regels over verlof regelingen voor deze feestdagen in de wet. Er is dus geen wettelijk recht die zegt wanneer u als werkgever verplicht bent om uw werknemers vrij te geven of vrij te laten nemen. Deze worden bepaald door een cao, dit kan dus per bedrijf verschillen. Er wordt door iedereen anders gedacht over deze feestdagen. Staat er in de cao dat u niet verplicht bent om uw werknemers vrij te geven en u wilt dat uw werknemers gewoon die dagen gaan werken? Geef ze dan wel de kans om een vrije dag in te leveren. Vaak is het wel gebruikelijk om tijdens de feestdagen uw werknemers vrij te geven zonder dat zij daarvoor een vrije dag voor hoeven in te leveren. Respecteer de keuzes van uw werknemers over het besluit om op bepaalde feestdagen vrij te nemen. Let wel op dat er een eerlijke verdeling is. Als u zelf vrij neemt en u geeft uw werknemers geen vrij, kan dit uiteraard voor scheve gezichten zorgen.

Heeft u toch personeel tijdelijk te kort? Dan kunt u denken aan het inhuren van tijdelijk personeel.