Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Vochtproblemen in huis kunnen zorgen voor veel verschillende lelijke plekken op muren. Ook kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Er zijn acties die u zelf kunt nemen om vochtproblemen te verhelpen.

Het kan tevens zo zijn dat er al langere tijd last is van vocht in- en rondom het huis. Als er na het injecteren van de gel nog steeds last is van muffe lucht en/of schimmels, dan is het verstandig om vochtproblemen op te laten lossen door Alpha Vochttechniek

Vocht, Nat, Venster, Regent, Mist, Stad, Glas, Druppels

Wat moet ik doen bij opstijgend vocht?

Wanneer er vochtplekken aan de onderkant van de muren zitten is er opstijgend vocht aanwezig. De oorzaak hiervan is vaak een oude fundering of het ontbreken van een waterkering. Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt doen om dit op te lossen. Een waterkering aanbrengen kan door het injecteren van een waterafstotend middel, genaamd siloxane gel. Deze moet u injecteren via boorgaten in de muur. Hier heeft u een aantal dingen voor nodig: 

  • Boormachine 
  • Rolmaat
  • Stofzuiger
  • Kitspuit

Aan de slag!

Bij het plaatsen van een waterkering, dient er eerst een aantal gaten worden geboord ter hoogte van de eerste baksteen. Dit kunt u het beste doen met een 12 millimeter-boor. De gaten kunt u het beste een beetje schuin naar beneden boren, met een onderlinge afstand van 10 centimeter. De gaten dienen ongeveer even diep te zijn als dat de muur dik is. Om dit te kunnen doen is het verstandig om een stukje tape om de boor te plaatsen. Hier kunt u de gewenste diepte mee markeren.

Vervolgens dient u het gruis uit de boorgaten te verwijderen met een stofzuiger. Hierna kunt u de waterkerende gel injecteren met een kitspuit. De boorgaten moeten vervolgens worden dicht gestreken met mortel. Wanneer dit is gedaan, dient u tenminste één maand te wachten voordat de muur kan worden overgeschilderd. Zo worden gevolgen als woning schade, onverwachte energiekosten en gezondheidsklachten voorkomen.