Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Tips, Werving & recruitment.

Kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe baan willen tegenwoordig meer weten dan bijvoorbeeld alleen de werkzaamheden, werktijden en het salaris. Er zijn steeds meer banen beschikbaar voor werkzoekenden. Hier zullen zij steeds selectiever worden bij het kiezen voor een bedrijf of bepaalde vacature. Hoe meer open en transparant een organisatie is over het werken, hoe eerder kandidaten zullen solliciteren. Wat niet vergeten mag worden, is dat werknemers nou eenmaal vaak meer tijd op de werkvloer doorbrengen dan thuis. Verwerk daarom minstens onderstaande punten in een vacature of vermeld dit duidelijk op de website. Zo hebben sollicitanten een goed beeld van de organisatie voordat ze gaan solliciteren.

  1. Missie, visie en waarden

Niet alleen voor kandidaten, maar ook voor een organisatie is het belangrijk dat een kandidaat bij de missie, visie en waarden van een bedrijf past. Op de lange termijn zal blijken dat vast personeel langer bij een organisatie blijft wanneer ze volledig achter de waarden van een bedrijf staan en deze net zo belangrijk vinden.

  1. Cultuur

Tegenwoordig is cultuur een veelbesproken woord wanneer het gaat om een werkomgeving. Met name start ups en tech bedrijven maken gebruik van hun aantrekkelijke bedrijfscultuur en trekken hiermee veel goede medewerkers aan. Het is daarom als bedrijf slim om een bedrijfscultuur te verwerken in een vacature of op de corporate website, zodat werkzoekenden voor het solliciteren kunnen bepalen of ze bij de organisatie passen.

  1. Klanten

Voor bepaalde organisaties waarbij klantcontact een hoofdtaak is van de medewerker, is het belangrijk om het klantsegment te benoemen. Wanneer een organisatie klanten in het hogere segment heeft, maar een kandidaat heeft hier helemaal geen affiniteit mee, dan zal deze kandidaat mogelijk ook niet de meest geschikte kandidaat zijn voor een functie.

  1. Het team

Zoals al eerder genoemd brengt het fulltime personeel meer tijd op werkvloer door dan thuis. Voor kandidaten is het daarom goed om van tevoren te weten in wat voor team zij komen te werken. Wanneer zij niet binnen het team passen, zullen zij waarschijnlijk ook niet solliciteren of vroegtijdig stoppen met werken.

  1. Managementstijl

Met name jonge mensen hebben vaak meer moeite met een hiërarchische organisatiestructuur en voelen zich prettig in een platte organisatie. Wanneer een bedrijf jonge talenten aan wil trekken en ook een platte organisatie heeft, kan dit het beste benoemd worden in de vacature. Op deze manier worden de juiste kandidaten aangetrokken en mogelijk over de streep getrokken om te solliciteren.

werkomgeving