Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Tips.

In 2008 hakte de financiële crisis er flink in. De economie kromp, de werkloosheid liep steeds maar verder op en er werden aan de lopende band faillissementen aangevraagd. Hoe anders is dat gelukkig vandaag de dag. De economie is weer herstelt en de vooruitzichten zijn voorlopig goed. Er is alleen een probleem: in veel sectoren is er een krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. Voornamelijk in bepaalde sectoren, zoals de zorg, de ICT en de bouw, zijn werknemers schaars. Hoe zorgt u er nu voor dat u toch goede werknemers binnenhaalt?

De gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het in bepaalde sectoren steeds moeilijker om werknemers te vinden. Wanneer het niet lukt om goede werknemers voor bepaalde functies binnen te halen, kan dit voor u als werkgever vervelende gevolgen hebben. Het werk moet toch gedaan worden, waardoor huidige werknemers een grotere werkdruk ervaren, de productiviteit omlaag gaat, en het aantal burn-outs stijgt. Dat wil natuurlijk geen enkele werkgever. Hoe voorkomt u dit?

Kijk eens kritisch naar uw profilering

Allereerst moet uw bedrijf een bedrijf worden waar goede werknemers en talenten graag aan de slag willen. Uw bedrijf moet tot de verbeelding spreken. Wat is de droom van uw bedrijf? Wat wilt u bereiken? En hoe draagt u dit uit? Een goed verhaal trekt de aandacht.

Zorg dat u wat te bieden heeft

Door de krapte op de arbeidsmarkt, hebben werknemers het weer meer voor het kiezen. Niet alle aanbiedingen worden meer klakkeloos aangenomen. Werknemers zijn kritischer geworden. Dit betekent dat uw aanbod beter moet worden, indien u meer werknemers aan wilt trekken. U kunt hierop natuurlijk het salaris voor een openstaande vacature verhogen, maar steeds meer werknemers en jonge talenten zijn voornamelijk op zoek naar goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een vast contract, flexibiliteit, doorgroeimogelijkheden, mogelijkheden tot scholing en zelfs de mogelijkheid tot het meenemen van een huisdier naar het werk: het zijn allemaal zaken waar potentiële werknemers op letten wanneer zij op zoek zijn naar een baan.

De krapte op de arbeidsmarkt is voor veel werkgevers niet gemakkelijk. Toch is het meestal wel mogelijk om goede werknemers en talenten aan te trekken. Het vergt alleen een andere manier van denken. En mocht het echt niet lukken om goede werknemers binnen te halen, dan kunt u altijd nog overwegen om een uitzendbureau in te schakelen.

krapte op de arbeidsmarkt