Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

” Kill your darlings ” is een citaat van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor Literatuur William Faulkner en is letterlijk een advies aan schrijvers. Het betekent dat, hoe goed iets ook geschreven is, het moet worden geschrapt, wanneer het niet binnen de rest van het geheel past. Dit kunt u vaak ook in uw werk uitstekend toepassen. Soms passen de beste concepten of ideeën van 10 jaar geleden, gewoon niet meer binnen uw bedrijf. Er afscheid van nemen kan dan soms moeilijk of pijnlijk zijn: zowel voor u als voor uw werknemers. Daarom geven wij u een aantal tips:

1. Krijg inzicht in de cijfers

Op het moment dat het minder gaat met uw bedrijf, en uw concurrenten u voorbij streven is het tijd om aan de bel te trekken. Ga er eens goed voor zitten, pak de cijfers erbij, en zoek uit welke concepten, producten en bedrijfsprocessen u nu precies wat opleveren. Soms zult u dan voor verrassingen komen te staan (hoewel dit uiteraard eigenlijk niet de bedoeling is). Dat ene concept, waar u zo hard in geloofde, blijkt toch niet zo lucratief als gedacht. Dat is zuur, en soms moeilijk toe te geven, maar de cijfers liegen niet!

2. Externe hulp

Soms is het handig om de hulp van een extern adviesbureau in te schakelen; zeker als u moeilijk afscheid kunt nemen van bepaalde producten of concepten. Zo’n extern bureau kan u doen inzien waarom het afscheid nemen noodzakelijk is. Bovendien zal het bureau in de meeste gevallen, in samenspraak met u, ook meedenken in wat er precies verandert moet worden. Op die manier neemt u niet alleen afscheid van oude zaken, maar voegt u ook nieuwe zaken toe.

3. Overtuig uw werknemers

Als u er eenmaal zelf overtuigd van bent dat er iets moet veranderen, is het tijd om ook uw werknemers ervan te overtuigen. Ook bij hen kan ” kill your darlings ” in eerste instantie verzet oproepen. In deze blog leest u hoe u daarmee omgaat.

kill your darlings