Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Waarschijnlijk heeft u wel eens het advies gekregen om een studiegerelateerde bijbaan te zoeken. Een bijbaan die inhoudelijk past bij een opleiding verpleegkunde. Dat een bijbaan verstandig en handig is, dat weet iedere student wel. Het levert u namelijk contacten op, een extra uitdaging en natuurlijk geld. Een bijbaan zoeken die specifiek aansluit bij uw studie is ontzettend slim, maar welke interessante bijbanen zijn er in dit vakgebied? In dit artikel lichten wij twee bijbanen in de zorgsector voor u uit.

Een verpleegkundige die aan het werk is.

Een bijbaan in de zorg

Bent u een HBO-V student? Dan kunt u bij veel verschillende zorginstellingen terecht. Denk bijvoorbeeld aan een verpleeghuis of in de thuiszorg. Welke werkzaamheden u bij uw bijbaan mag verrichten is afhankelijk van hoe ver u met de opleiding bent. Naarmate u verder bent in uw studie mag u meer verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Daarnaast is er altijd voldoende ruimte om uzelf verder te ontwikkelen binnen uw bijbaan. Bijkomend voordeel is dat u daardoor al veel ervaring in de praktijk opdoet.

Bij een professional in de zorg horen bepaalde eigenschappen. Wat wordt er van u verwacht en welke competenties zijn essentieel bij een baan in de zorg? Wij zetten ze voor u op een rij:

●     U hebt een zorgzaam karakter

●     U vindt het leuk om met mensen te werken

●     U toont initiatief en u bent positief ingesteld

●     U houd van afwisseling in uw werk

●     U bent geduldig

●     U durf vragen te stellen

Herkent u uzelf in de bovenstaande eigenschappen? Dan bent u geknipt voor een bijbaan in de zorg.

Werken in een verpleeghuis

Tijdens uw werk in een verpleeghuis heeft u diverse werkzaamheden. Een van de belangrijkste taken is om de bewoners te ondersteunen in hun dagelijks leven. Soms moet u ondersteuningen bieden bij zorgadministratie en een andere keer regelt u het ontbijt voor de bewoners. Ook een spelletje spelen met een groep bewoners hoort erbij.

Werken in de thuiszorg

Benieuwd naar een bijbaan in de thuiszorg? Bij deze baan gaat het voornamelijk om lichte zorg waarbij u wordt toegewezen aan ouderen met aanvullende zorgwensen. Uw taken zijn breed en kunnen variëren van huishoudelijke klussen tot hulp bieden bij dementerenden. Bij huishoudelijke klussen kunt u denken aan boodschappen doen, maar ook een gezellige wandeling maken door het bos of een kopje thee drinken. Vaak draait deze bijbaan ook om het bieden van gezelschap in huis. Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem en op deze manier maakt u de dag een stuk leuker voor ouderen.