Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Digitaal & Flexwerken, Tips, Werkvloer.

Flexwerken en thuiswerken is significant toegenomen in de afgelopen jaren, mede door digitaliseren en een explosieve groei van zzp’ers. In Groningen alleen al zijn er meer dan 18.000 vrouwen met een eigen bedrijf. De vrijheid van flexwerken is ideaal: u hoeft de deur niet meer uit, het scheelt een hoop files en reistijd. Maar dit kan echter ook nadelig zijn. Na constant thuiswerken is het fijn om op een andere locatie te zijn waar u ongestoord kunt flexwerken. Na onze tips over Den Haag, Utrecht en Rotterdam, heeft XL voor u de beste werkplekken in Groningen uitgezocht. 

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van uw favoriete werkplekken in Groningen zijn.

Onze 6 favoriete werkplekken van Groningen:

1. CHCO Café Groningen

Chocolate Company is een keten die iedereen wel zal herkennen. Zij zitten handig in het centrum en schikt zich prima onder de werkplekken in Groningen. Goede sfeer, vriendelijk personeel en volop snacks tijdens het werken.

Een tafeltje buiten is ook mogelijk, maar wij hebben hier niet van getest of de wifi daar net zo sterk is. Ze zijn dagelijks geopend (buiten corona lockdowns dan), maar let wel op je al om 18.00u weer buiten moet staan.

Adres: Oude Ebbingestraat 74, 9712 HM Groningen

2. Black & Bloom 

Anno nu staan koffiezaken synoniem aan flexwerken. Black & Bloom is een fijne koffiezaak waar u door de lichte uitstraling in alle stilte kan werken. Het kalme interieur met veel groen zorgt voor een rustige sfeer. Wanneer u trek heeft, kunt u genieten van het geheel biologische menu en de heerlijke espresso. 

Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 32, 9712 EK Groningen

3. Bakkerij Blanche

Een andere geliefde koffiezaak onder de werkplekken in Groningen is bakkerij Blanche. De bakkerij heeft een huishoudelijk en luxe interieur wat drukker oogt. Ondanks het opvallende interieur van de Bakkerij heeft de zaak een volledige hoek waar freeflexers geconcentreerd hun werk kunnen doen. In die corner zal de bediening u niet regelmatig storen en ziet u veel studenten in een werkplek met laptop. De bakkerij beschikt over vers brood en produceert het zelf, van graankorrel tot desembrood. 

Adres: Brugstraat 28, 9711 HZ Groningen

4. Doppio

Voor de fijnste werkplekken in Groningen gaat onze voorkeur meestal uit naar kleine locals. De geur van koffie is bij binnenkomst in Doppio al overtuiging op zich. Doppio is een vrij groot café keten die al jaren in steden door heel Nederland is gevestigd. De aroma van koffie hangt door heel het cafe: de energieboost hangt bijna letterlijk in de lucht. Deze populaire werkplek in Groningen beschikt over veel stopcontacten waardoor u non-stop door kunt gaan.

Adres: Brugstraat 6, 9711 HX Groningen

5. Seats2meet

Wanneer uw voorkeur niet naar koffiezaken uitgaat, kunt u ervoor kiezen om te gaan werken op andere soort werkplekken in Groningen. Door heel Nederland zijn er verschillende ontmoetingscentra’s opgezet voor mensen die graag in stilte willen werken of ideeën willen delen met andere personen. Een voorbeeld van zo’n centrum is Seats2meet: gevestigd door heel Nederland en nu ook in Groningen. 

De locatie wordt veelal gebruikt voor co-creativiteit en netwerken en als werkplek. Let wel op dat u een meeting space moet reserveren voor vergaderingen, maar een private space voor volledige stilte is ook mogelijk. Het centrum beschikt over veel faciliteiten, zoals een sterke wifi verbinding, een receptie en stopcontacten en de mogelijkheid om goedkoop lunch te halen bij de bedrijfscateraar.

Adres: Eemsgolaan 9, 9727 DW Groningen

6. Martini

Martini is een ander populair businesscentrum. Dit grote kantoorpand is gevestigd aan de rand van Groningen. Martini heeft volop parkeergelegenheden en alle faciliteiten die u nodig hebt voor een geschikte werkplek in Groningen.  

Adres: Paterswolderseweg 806, 9728BM Groningen

Met deze werkplekken in Groningen kunt u ongestoord werken op een goed tempo. Wilt u uw werk toch liever uitbesteden? XL Studenten Uitzendbureau beschikt over flexibel en professioneel personeel. Op onze website kunt u meer lezen over de tarieven van een uitzendkracht