Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Een goede productiviteit op de werkvloer is belangrijk voor u en uw werknemers. Een hoge productiviteit bevordert het rendement en zorgt voor meer rust binnen uw bedrijf. Productiviteit verhoogt ook de tevredenheid van uw werknemers omdat zij meer werk kunnen voltooien in minder tijd. Hoe zorgt u voor een hoge productiviteit binnen uw bedrijf?

Doelen

Ten eerste is het van groot belang dat uw werknemers weten wat er van hen verwacht word tijdens de werkdag. Stel gezamenlijk duidelijke en realistische doelen. Bij het stellen van doelen is goede communicatie enorm belangrijk. Laat uw werknemers weten dat u niet alleen verwacht dat zij de gestelde doelen behalen, maar ook meedenken en werken aan het opstellen van nieuwe doelen. Wees hierin flexibel. Er zijn meerdere manieren om een doel te behalen. Wees bereid om uw doelen aan te passen wanneer omstandigheden veranderen. Laat uw werknemers creatief te werk gaan met het behalen van doelen. Dit zorgt voor binding tussen u en uw werknemers.

Feedback

Het geven van feedback aan werknemers is een goede manier om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Plan bijvoorbeeld eens in de twee weken een gesprek in. Doe dit in een één op één setting. Op deze manier zal de werknemer meer binding voelen met u. Stel persoonlijke doelen met de werknemer en kijk een aantal weken later samen met de werknemer of deze doelen behaald zijn. Wanneer dit niet het geval is, is het gesprek met de werknemer een ideaal moment om samen te reflecteren en feedback te geven.

Stimuleer samenwerking

Samenwerking is misschien wel het allerbelangrijkste element in een goed lopend en productief bedrijf. U kunt samenwerking stimuleren door ervoor te zorgen dat uw bedrijf een aangename werkomgeving is. De ruimte moet comfortabel aanvoelen en inspiratie opwekken bij de werknemers. Wanneer dit het geval is, zullen werknemers elkaar eerder opzoeken om bijvoorbeeld kennis met elkaar te delen. Met de kennis die collega’s aan elkaar delen kunnen innovatieve ideeën ontstaan die uw bedrijf ten goede kunnen komen. Teambuilding is ook een belangrijk aspect van een goed lopend bedrijf. Organiseer leuke evenementen waarbij de focus op samenwerking ligt. Zo geeft u uw werknemers de kans om elkaar beter te leren kennen.

Werk en privé balans

Om uw werknemers productief en gemotiveerd te houden, is het belangrijk om hen tevreden te houden. Tevredenheid is de sleutel tot succes. Zorg dus dat de balans tussen werk en privé gerespecteerd wordt binnen uw bedrijf. Wanneer werknemers goed werk leveren en de gestelde doelen behaald zijn, zou u uw werknemers kunnen belonen met bijvoorbeeld een extra vrije dag. Niemand zit te wachten op overuren en dat kan heel demotiverend werken. Blijf uw werknemers daarom de mogelijkheid bieden om een goede balans tussen werk en privé te vinden.