Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

In de huidige, overigens erg competitieve, arbeidsmarkt is het creëren van een positieve bedrijfscultuur heel erg belangrijk om talent aan te trekken, te behouden en ook nog eens te motiveren. Werkgevers die zich richten op het welzijn van hun werknemers en een stimulerende werkomgeving bieden, hebben duidelijk meer productieve en gelukkigere teams. Maar hoe zorg je ervoor dat er een gezonde bedrijfscultuur ontstaat en hoe behoud je die?

1.    Investeer in professionele ontwikkeling;

Bied je werknemers kansen aan om trainingen, workshops en mentorprogramma’s te volgen. Om zo de vaardigheden van deze werknemers te verbeteren. Werknemers die zich kunnen ontwikkelen, voelen zich meer betrokken bij hun werk.

2.    Zorg voor een werk-privé balans;

Promoot als werkgever een gezonde balans tussen een privé- en werkleven. Moedig uw werknemers aan om vakantiedagen op te nemen als het nodig is, vermijd onnodig overwerken en sta flexibele werkregelingen vaker toe als het mogelijk is.

3.    Erkenning en waardering;

Toon waardering aan uw werknemers en stagiair(e)(s). Of het nu gaat om kleine prestaties of grote mijlpalen, erkenning en waardering kan heel veel betekenen voor een persoon. Het kan iemand motiveren om nog harder voor kleine en grote doelen te gaan en die waardering nog meer te krijgen.

4.    Transparante communicatie;

Houd een open communicatielijn met werknemers en stagiair(e)s. Wees eerlijk en transparant over zowel bedrijfsdoelen, prestaties, veranderingen, maar ook werknemers en personeelszaken binnen het bedrijf.

5.    Creëer een gezonde werkomgeving;

Zorg ervoor dat er dynamische werkplek is voor uw werknemers en moedig beweging aan. Een gezonde omgeving draagt bij aan de algemene en fysieke gezondheid van uw werknemers.

6.    Diversiteit en Inclusie;

Tegenwoordig hebben steeds meer bedrijven een diversiteits- en inclusiebeleid. Dit werkt enorm in hun voordeel, aangezien er niemand wordt buitengesloten en er altijd plek is voor diversiteit. Een diverse werkomgeving stimuleert innovatie en creëert een gevoel van verbondenheid tussen collega’s.

7.    Flexibele werkregelingen;

Overweeg voor de werknemers die het nodig vinden een flexibele werkregeling, zoals thuiswerken of flexwerken. Zelfs het iets flexibeler maken van werkuren kan al een hele verandering in het werkgedrag en de werksfeer geven. Het kan bovendien de stress verminderen en de productiviteit verhogen.

8.    Creëer kansen voor sociale samenhang;

Organiseer een keer een teambuildingactiviteit, sociale evenementen en vrijwilligerswerk. Dit bevordert de positieve relaties tussen werknemers, maar ook tussen werknemer en werkgever. Het versterkt het gevoel van gemeenschap en laat zien dat er geen klasse-verschil is.

9.    Leer van Feedback:

Vraag regelmatig eens aan uw werknemers over hun ervaringen met het bedrijf, maar ook met de leidinggevenden en de manier van leiding geven. Neem hun suggesties dan ook in u op. Een continue dialoog helpt bij het aanpassen en corrigeren in het beleid en het verbeteren van de bedrijfscultuur.

Door dus te investeren in een positieve bedrijfscultuur kunt u niet alleen getalenteerde werknemers aantrekken, maar ook gezonde, productieve en een gelukkige werkomgeving creëren.  Het bouwen en onderhouden van een positieve bedrijfscultuur is een investering die op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen voor zowel werknemers als werkgevers.