Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Arbeidsmarkt.

Werkstress is nog steeds een taboe onder personeel. In deze blog bespreken we hoe u werkstress bij uw personeel kunt herkennen en hoe u dit aanzienlijk kun verminderen.

werkstress

1. Minder overuren maken

Zorg ervoor dat uw personeel geen overuren maakt, dit is namelijk een grote oorzaak van werkstress. Het is mogelijk dat uw personeel overwerkt om dingen tijdig af te ronden echter dient u op te letten of uw personeel niet te veel overuren maakt en of het regelmatig bij dezelfde werknemers voor komt. Ga een gesprek aan met uw werknemers over de balans tussen werk en privé.

2. Vier successen

Elk personeelslid zoekt waardering bij de leidinggevende. Geef voldoende complimenten aan uw personeel en vier successen. Wanneer uw onderneming geen budget heeft voor targets is het nog altijd mogelijk om eenmaal in de week of in twee weken te borrelen op kantoor. Het vieren zorgt voor interactie en plezier tussen werknemers en zal werkstress aanzienlijk verlagen.

3. Effectief samenwerken

Werkstress kan aanzienlijk worden verminderd wanneer er effectief wordt samengewerkt met het team. Het is belangrijk om waar mogelijk werk te verdelen om zo niet te veel werkdruk op uw personeel te zetten.

4. Voldoende vrije dagen

Bemoedig als leidinggevende voldoende pauzes en vrije dagen. Herinner uw personeel eraan als ze recht hebben op verlof of als ze vakantiedagen open hebben staan. Vrije dagen kunnen werkstress aanzienlijk verminderen en zorgt voor een frisse start.

5. Ontwikkel uw personeel

Wanneer u investeert in de ontwikkeling in uw personeel door trainingen aan te bieden. Deze kunnen inhoudelijk gaan over vaardigheden die bij de werkzaamheden passen maar ook time-management. Hierdoor zal uw personeel beter kunnen functioneren, betere prestaties leveren en werkstress worden verminderd.

6. Bestudeer uw personeel

Let goed op uw personeel. Voor werkstress zijn er verschillende signalen bekend. Bestudeer aandachtig uw personeel wanneer er gemiste deadlines zijn, er wordt overgewerkt of bij regelmatig verzuim. Dit hoeft niet altijd werkstress te zijn echter is het belangrijk om regelmatig in gesprek te gaan met uw personeel.

Heeft u een tekort aan personeel door regelmatig ziekteverzuim of werkstress? Bij XL Studenten Uitzendbureau kunt u terecht voor divers personeel.