Geplaatst door Rosa Kuijpers & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche, Selectie & assesments, Tips.

Je hebt een (bij)baan bij een bedrijf en je gelooft echt in het product dat het bedrijf aanbied, of je bent misschien wel de eigenaar van het bedrijf. Niet iedereen heeft evenveel motivatie om hard te werken, vooral als dit jouw bedrijf is kan dit frustrerend zijn. Maar soms kan motivatie ook ontstaan door middel van het betrekken van jouw collega’s bij het bedrijf. Hoe je mensen meer betrekt bij het bedrijf kan door middel van het geven van complimentjes.

  1. Zorg ervoor dat iedereen het doel duidelijk voor ogen heeft

Het is een stuk leuker om te werken als iedereen een duidelijk doel voor ogen heeft. Als het bedrijf streeft naar bepaalde cijfers, en als dat ook duidelijk is onder werknemers, dan kan dat een grote motiverende factor zijn. Mensen willen over het algemeen winnen.

  1.  Zorg ervoor dat mensen meer betrokken raken bij het bedrijf waar ze werken

Ook dit punt sluit aan op het eerste punt. Door duidelijk te maken dat het om een gezamenlijk doel gaat kun je mensen motiveren om hard te werken voor het bedrijf. Zorg ervoor dat mensen betrokken raken bij verschillende aspecten van het bedrijf. Laat bijvoorbeeld zien wat er in een bedrijf gebeurd, en waar het bedrijf naartoe gaat. Als je een medewerker binnen het bedrijf bent en ook echt in het product/dienst gelooft, dan kun je jouw enthousiasme overbrengen op jouw mede collega’s.

  1. Beloon jouw collega’s

Geef jouw collega’s of medewerkers van het bedrijf zo nu en dan eens een compliment. Je hoeft iemand niet constant de hemel in te prijzen, maar als ze daadwerkelijk goed werk hebben verricht, is een complimentje op z’n tijd heel motiverend. Je kunt als je de eigenaar bent van het bedrijf ook een extra bonus geven aan diegene die het beste werk hebben afgeleverd. Er zijn hier ook meerdere mogelijkheden voor. Als jouw collega’s gemotiveerd worden, zul je merken dat ook jij met meer plezier naar jouw (bij)baan gaat.