Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

De tijd van de saaie kantoren waarin werknemers dag in dag uit afgesloten van de rest aan het werk is is iets wat hoort in de jaren 90. Tegenwoordig begrijpen we hoe we werknemers beter kunnen stimuleren. Werkgevers creëren werkomgevingen waar meer ruimte is voor interactie en discussie. Dit zorgt ervoor dat werknemers tegenwoordig meer gestimuleerd zijn. Een probleem is echter dat veel werknemers hun werkdruk zien toenemen door onder meer hardere deadlines en een tekort op de arbeidsmarkt. Dit kan een slecht effect hebben op de mentale gezondheid van werknemers en kan zelfs een burn-out veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat werkgevers hun visie op het stimuleren van hun werknemers herevalueren. In deze blog leest u meer over een aantal technieken die u kunt toepassen om uw werknemers te stimuleren.

1.  Bied flexibiliteit aan

Uw werknemers hebben soms een beetje afwisseling nodig om ervoor te zorgen dat hun werkgeluk hoog blijft. Het aanbieden van flexibele werktijden kan daarom een goede optie zijn om werknemers meer werkgeluk te geven. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om de optie te verkennen van thuiswerken zover als dit mogelijk is binnen uw bedrijf. Werknemers die thuiswerken zijn vaak net zo productief als degene die op locatie werken. Dit betekent dus dat je werknemers meer flexibiliteit kunt aanbieden zonder dat dit een aanzienlijke impact heeft op de productiviteit van uw bedrijf.

2.  Zorg dat mensen plezier hebben in hun werk 

Mentale gezondheid is ook extreem belangrijk voor de vitaliteit van werknemers. Als werknemers werk verrichten wat ze leuk vinden zijn ze veel meer gemotiveerd om hun werk te verrichten. Een goede start is om te achterhalen wat de talenten zijn van een individuele medewerkers. Mensen met een bepaald talent zijn heel goed in iets wat ze van nature graag doen. Als medewerkers iets doen waar ze plezier in hebben dan is de kans groot dat ze juist energie halen uit hun werk in plaats van dat het energie kost.

3.  Zorg dat er goede faciliteiten aanwezig zijn op de werkplek

Het is essentieel en in veel gevallen zelfs wettelijk verplicht om als werkgever goede faciliteiten aan te bieden aan uw werknemers. Zorg dat de juiste middelen beschikbaar zijn binnen uw organisatie zodat werknemers veilig, stressloos en in de correcte houding hun werk uit kunnen voeren. Zorgen voor goede bureaus en bureaustoelen is een goed voorbeeld van middelen die ervoor zorgen dat niet alleen de vitaliteit maar ook de gezondheid van uw werknemers op lange termijn intact blijft.

4.  Stimuleer beweging op de werkplek

Mentale gezondheid is essentieel voor de vitaliteit van medewerkers. Een belangrijk onderdeel hiervan is uiteraard ook de fysieke gezondheid van medewerkers. Door bepaalde faciliteiten te installeren zoals bijvoorbeeld een pingpongtafel zorgt u ervoor dat medewerkers tijdens hun pauze actief kunnen zijn en hun hoofd kunnen legen voordat ze weer aan de slag gaan. Daarnaast stimuleert u hiermee het groepsverband op een afdeling en zorgt u ervoor dat zij niet alleen maar zitten tijdens hun pauze. 

Zoekt u goede werknemers voor uw bedrijf? Het beste personeel vindt u hier!