Geplaatst door Jacinta Stuifbergen & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche, Processen.

Het nieuwe werken, flexwerken en flexibel werken, het is eigenlijk allemaal een benaming voor hetzelfde fenomeen. Een fenomeen wat vooral de laatste tijd erg in komst is en ook niet snel weg zal trekken. In dit artikel leggen wij aan u uit wat het is en of het de moeite waard is om ook te proberen voor u en uw werknemers.

Wat is ‘Het Nieuwe Werken’?

De meeste normale werkdagen beginnen door dagelijks in de ochtend op een vast tijdstip naar kantoor te gaan. Eenmaal aangekomen pakt u een koffietje en loopt naar uw vaste bureau, waar u tot einde van de dag lange uren maakt. Bij Het Nieuwe Werken is dit compleet anders. Het is bedoeld om de communicatie te versterken, om slimmer en efficiënter te gaan werken en om nieuwe technologieën toe te passen. Het is een werkstijl met flexibiliteit in plaats en uren. Tijd is geen belangrijk element meer, het gaat om de resultaten die het oplevert. Bedrijven die Het Nieuwe Werken hanteren, stellen thuiswerken beschikbaar. De werknemers krijgen ruimte om het werk naar eigen gelegenheid en plaats in te vullen, zolang het werk maar gedaan wordt. Leidinggeven gaat nu vanuit vertrouwen en niet vanuit controle.

Voordelen

Dankzij de recente technologische ontwikkelingen is het tegenwoordig mogelijk om overal internet te hebben. Het uitgangspunt hiervan is dat elke werknemer elk moment toegang heeft tot alle nodige informatie en data. Ook geeft dit de mogelijkheid om vanuit elke plaats en locatie te werken. Dit scheelt ook weer reiskosten en is uiteindelijk duurzamer. Deze flexibiliteit stelt uw werknemers verantwoordelijk om hun werk zelfstandig af te krijgen. U geeft uw werknemers een gevoel van vrijheid, dit vertrouwen zullen zij zeker waarderen. Ook geeft dit meer mogelijkheden om de balans tussen privé en werk beter te kunnen afstemmen.

Nadelen

HNW is bedoeld om het werkproces vlotter en efficiënter te laten verlopen, maar niet iedere werknemer kan zich vinden in deze nieuwe werkwijze. De grenzen tussen werk en privé kunnen teveel vervagen doordat het mogelijk is om vanaf elke locatie te werken. Zo ligt werkdruk en een burn-out als gevolg op de loer doordat de grens tussen werk en privé vervaagt. Niet voor elke werknemer is het mogelijk om gefocust te blijven op zijn taken, het is makkelijk om afgeleid te worden. Ook wordt er meer gelet op resultaten en niet op aanwezigheid. Doordat er geen ‘vast’ kantoor meer is, zien u en uw werknemers elkaar amper. Deze sociale momenten zijn juist goed voor de werksfeer. Het is vanwege alle bovengenoemde argumenten belangrijk om goede afspraken te maken.

HNW is overigens niet alleen bedoeld voor kantoorbanen, maar kan voor elke branche worden toegepast. Sommige branches zijn niet in staat om hun werkplek in te vullen, maar wel hun eigen rooster.

Het nieuwe werken