Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Veiligheid én zelfontwikkeling voor alles. Door een groeiend aantal opdrachtgevers in de technische en logistieke branche, is het bij XL nu mogelijk om gratis een certificaat VCA Basisveiligheid te behalen. Meteen een fijne toevoeging op het cv!

Recruiters van het regioteam dragen hierbij zorg voor alle boeken en examen voor de uitzendkrachten. Kosteloos, voor alle XL’ers met relevante werkzaamheden.

Gratis trainingen bij XL: uitzendkrachten behalen nu gratis een VCA certificaat

Wat is een VCA certificaat?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. De cursus VCA Basisveiligheid leert de uitzendkracht alles over veiligheid in de werkplaats volgens belangrijke richtlijnen. Binnen de cursus leer je over arbowetgeving, gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, en etikettering. De stof behandelt tevens hoe veilig te werken op hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen, gereedschappen, elektriciteit en meer.

De eerste groep uitzendkrachten hebben reeds met succes het examen afgelegd, en zijn gestart met hun nieuwe werkzaamheden.

Aan alle geslaagden via XL: gefeliciteerd!

Zelf een gratis VCA certificaat bemachtigen

Buiten de veiligheidscertificaten organiseert XL ook andere vakinhoudelijke trainingen, zoals heftruckcertificaten en de aanvraag van VOG’s.  

Ook interesse als XL’er? Geef het aan bij de recruiters binnen jouw regioteam. Of, solliciteer eerst voor een mooie functie via onze studenten vacaturebank.

Nog meer trainingen mogelijk

Uitgeleerd is een mens nooit. Daarom proberen wij altijd in te spelen op de behoefte op de werkvloer wat betreft ontwikkelingsmogelijkheden van het personeel, ook voor onze uitzendkrachten.

Voor opdrachtgevers is het mogelijk om maatwerk te leveren door samen te kijken naar de wens. Moeten uw uitzendkrachten aan specifieke vaardigheden of certificaten voldoen? Grote kans dat de juiste kandidaat zich al in onze flexpool bevindt. En zo niet, let’s talk.

Wilt u als bedrijf verder sparren over de mogelijkheden getraind personeel in te huren? Van tijdelijke krachten tot fulltime personeel, vul de vrijblijvende berekentool in via onze website.