Geplaatst door Rosa Kuijpers & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Je staat voor een groep en merkt dat er steeds meer mensen aan het gapen zijn. Ze halen hun smartphones te voorschijn halen en zakken ongeboeid onderuit. Hoe zorg je dat jouw cursisten voor 100% geboeid raken? Een succesvolle training hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk speelt de communicatie-skills van de trainer een belangrijke rol, maar ook de motivatie van de medewerkers. Hoewel deze factoren een grote rol spelen, zijn er tevens manieren om jouw training net even die extra joie de vivre te geven. Zo blijven alle werknemers geboeid tijdens de training.

  1. Het visueel maken van de informatie

Je kunt jouw medewerkers natuurlijk van alles vertellen wat ze zouden moeten weten. Maar door informatie beeldend te maken, zoals het tonen van video’s en afbeeldingen zullen zij meer onthouden. Dit komt doordat afbeeldingen inspelen op het visuele geheugen. 40% van de mensen reageert beter op visuele informatie dan op tekst. Een video kan je tenslotte verder aanvullen met relevante foto’s en infographics.

  1. Interactie

Met het aangaan van een dialoog maak je een training actiever. Zodra jij als trainer constant aan het woord bent, zullen de gedachtes van de medewerkers sneller afdwalen. Door middel van het stellen van vragen houd je de medewerkers meer betrokken gedurende de presentatie. Bovendien creëer je met rollenspellen een grotere betrokkenheid en kom je gezamenlijk tot de mooiste resultaten.

  1. Gebruik innovatieve tools

Een goede training bevat innovatieve tools. Door medewerkers live te laten stemmen zorg je voor meer interactie. Door middel van het stellen van live vragen kan je de kennis van de medewerkers testen, of samen tot een beslissing komen. Medewerkers kunnen met deze slimme applicatie tijdens de presentatie ook anoniem vragen en berichten insturen. Tot slot zijn er tegenwoordig meerdere tools om de sheets van de presentatie achteraf eenvoudig naar je mobiel, tablet of laptop te sturen. Digitale aantekeningen kun je opslaan en deze aan de deelnemers meegeven om deze achteraf nog eens door te nemen.

Geef de training een boost!