Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Uiteraard is het niet mogelijk om een werknemer te dwingen om gezond en fit te zijn, maar u kunt er wel voor zorgen dat er tijdens de lange werkdagen bepaalde gewoonten binnen uw bedrijf zijn die de gezondheid van uw werknemers bevorderen. Dit kleine aspect kan een grote invloed hebben op de werknemers binnen uw bedrijf, iets wat wij ook als uitzendbureau zien.

Waarom is het belangrijk voor u als werkgever om ervoor te zorgen dat uw werknemers gezond en fit zijn?

Een gezond en fit persoon is productiever, dat is de primaire reden. Daarnaast bevordert het de bedrijfscultuur, aangezien mensen vaak in een betere stemming zijn als ze lichamelijk actief zijn.

Fitter en gezonder door het leven gaan kan een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand en motivatie om te werken. Bovendien hebben mensen die gezond en fit zijn vaak meer energie om harder te werken. Door dit te integreren in uw bedrijf, heeft u een positieve invloed op uw werknemers en hun werk. Hier zijn een aantal voorbeelden van wat u zou kunnen doen om de fitness en gezondheid van uw werknemers te verbeteren:

  1. Koop gezonde voeding in.
  2. Schaf een tafeltennistafel aan voor extra beweging tijdens pauzes.
  3. Koop een Nintendo Wii met Wii Sports.
  4. Koop een aantal boeken over gezonde voeding en levensstijl en verspreid deze onder werknemers die hierin geïnteresseerd zijn.
  5. Houd eens in de zoveel tijd een wedstrijd of bootcamp om werknemers te motiveren om meer te bewegen.
  6. Schaf een aantal sta-bureaus aan voor medewerkers die dit graag willen gebruiken.
  7. Stuur uw werknemers een e-mail met gezondheidstips.

Het kan lastig zijn om te bepalen wat gezond is, omdat bepaalde diëten of gewoonten voor de een werken en voor de ander niet. Maar er zijn wel algemene richtlijnen te volgen. Door simpelweg een actievere en gezondere werkomgeving te creëren, kunt u de gezondheid van uw werknemers bevorderen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Bij XL Uitzendbureau bijvoorbeeld, deden een groep werknemers een tijdje mee aan een “bootcamp”. In plaats van borrelen deden zij een korte workout van 30 minuten met een trainer.

U hoeft het niet af te dwingen, maar het kan een extra onderdeel zijn van uw bedrijfscultuur. Werknemers kunnen zelf bepalen welke dingen zij doen en welke niet. Op die manier is er voor iedereen wat en kan iedereen op zijn eigen manier in een gezondere werkomgeving werken.

Het kan dus heel simpel zijn. U hoeft geen sportschool in uw bedrijfspand te laten aanleggen. De focus ligt op het informeren en stimuleren van werknemers