Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Tips voor sollicitanten worden in veel artikelen aangekaart. Maar hoe kan een werkgever een goed sollicitatiegesprek leiden? Een interview voeren als werkgever lijkt misschien voor de hand liggend, maar de werkelijkheid is toch echt anders. Het belang van het goed afnemen van een gesprek is in verschillende onderzoeken naar boven gekomen. Zo kan een goed vraaggesprek zorgen voor een betere band met de werknemer en dus ook meer loyaliteit. Daarnaast kan het een werknemer goed informeren zodat diegene beter van start kan en productiever kan zijn op de werkplek. Hier zijn een aantal tips zodat u een goed sollicitatiegesprek kunt afnemen.

Gratis stockfoto met afspraak, apparaat, apparaatje Stockfoto

1. Zorg dat de kandidaat op zijn/haar gemak is

Allereerst is het essentieel dat een kandidaat zich op zijn/haar gemak voelt. Veel kandidaten zijn nerveus voor een sollicitatiegesprek. De combinatie van een nieuwe omgeving en een druk om zichzelf goed neer te zetten zorgen ervoor dat een kandidaat dicht kan klappen. Dit is een scenario dat u natuurlijk wil voorkomen. Een manier om een sollicitant gerust te stellen is door drinken aan te beiden of een kleine grap te maken om de spanning te breken. 

2. Stel een aantal simpele vragen

Door eerst een paar simpele vragen te stellen zorgt u dat er niet te veel druk ligt op de sollicitant en dat diegene zich meer openstelt voor lastigere vragen. Hiermee kunt u eerst wat basische informatie opdoen over het CV van de kandidaat. Daarnaast zorgt dit ervoor dat u en de kandidaat zich rustig op kunnen warmen voor het echte gesprek. Als u de sollicitant later in het gesprek voor het blok zet zal de impact hiervan minder groot zijn. 

3. Stel de juiste vragen

Het doel van het sollicitatiegesprek is om zoveel mogelijk relevante informatie te weten te komen over de kandidaat, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen. Uw vragen moeten gericht zijn op onderwerpen zoals de motivatie, competenties, ambities, werkstijl en persoonlijkheid van de kandidaat. In een ander artikel beschrijven wij de 40 populairste sollicitatievragen. Zorg dat de vragen die u stelt niet over het privéleven van de kandidaat gaan. Als laatste is het ook belangrijk dat u niet twee vragen tegelijk stelt. In dat geval zal de kandidaat de vraag beantwoorden die het beste uitkomt voor hem/haar. 

4. Vertel over het bedrijf en wat de rol van de kandidaat daarbinnen zal zijn

De kandidaat zelf wil ook graag weten hoe het bedrijf in elkaar steekt en wat zijn/haar functie precies inhoudt. Door een kort maar krachtig verhaal te houden over het bedrijf kan de sollicitant een beter beeld krijgen van hoe de werksfeer is en hoe het bedrijf functioneert. Deze informatie kan helpen bij het toekomstige functioneren van de kandidaat en wat geruststelling brengen. 

Hebben deze tips u geholpen? Bekijk dan ook de andere blogs van Xl studenten uitzendbureau