Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Digitaal & Flexwerken, Tips, Werkvloer.

In de afgelopen jaren is flexwerken behoorlijk toegenomen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om als flexwerker aan de slag te gaan. Flexwerkers plannen zelf hun uren in, leveren opdrachten en producten op en hoeven niet op een vast werkplek te zijn. De vrijheid van het thuiswerken is ideaal maar dit kan ook nadelig worden na constant thuiswerken. Na blogs over Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Groningen en Amsterdam, heeft XL Studenten Uitzendbureau de beste werkplekken in Den Haag voor u uitgezocht. 

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van uw favoriete werkplek in Den Haag is.

Prachtige stad, maar waar kun je een  flexplek of werkplek in Den Haag vinden? Vooral tijdens corona zijn de keuzes beperkt

Onze 7 favoriete werkplekken in Den Haag:

1. The Hague Bookstor

Deze topper bestaat al 100 jaar en is ook even zo lang bekend onder locals. The Hague Bookstor is een boekenwinkel en koffietentje in één en inmiddels een hotspot om als werkplek in Den Haag te gebruiken. Hier kun je prima andere ondernemers en flexwerkers ontmoeten en, al dan niet per ongeluk, wat netwerken.

Een boekenwinkel heeft heerlijke stilte en de koffie is goed. Het houten interieur zocht voor een rustige sfeer waarin u in stilte kunt werken.

Laadt wel uw laptop goed op, want er zijn niet overal stopcontacten in de boekenwinkel.

Adres:  Noordeinde 39, 2514 GC Den Haag

2. Nomadz

Stipt op nummer één in elke lijst met werkplekken: Nomadz kent elke professionele flexwerker wel. De sfeer is no-nonse en het proeft hier als een écht kantoor. Hier werk je in het mooie BINK36 pand met zicht op de Haagse skyline.

Ze werken met een strippenkaart óf een maandelijks opzegbaar abonnement. De goedkoopste variant start bij €60,00 p.m. Hiervoor mag je elke maand tot 24 uur flexwerken, inclusief onbeperkte drankjes, prints en activiteiten. Te duur? Ze doen hier aan starterskorting voor nieuwe ondernemers!

N.B.: Nomadz is gewoon geopend tijdens Corona – weliswaar met verminderde werkplekken.

Adres: Binckhorstlaan 36, C3-48, 2516 BE Den Haag

3. Anne&Max 

Anne&Max blijft een favoriet bij XL. Elke vestiging heeft een huiskamer vibe, een volledig biologisch menu en verse koffie. Over de hele lunchroom zijn er werkplekken waar freeflexers aan het werk kunnen en de zaak beschikt over een sterke wifi verbinding. Niet voor niets schieten door het hele land nieuwe vestigingen als paddestoelen uit de grond: deze sfeer is fijn. In Den Haag hebben zij er drie.

Note: bij een verplichte horeca-lockdown tijdens corona zijn zij echter enkel open voor afhaal.

Adres Anne&Max Kerkplein: Kerkplein 4, 2513 AZ Den Haag

Adres Anne&Max Frederik Hendriklaan: Frederik Hendriklaan 166, 2582 BK Den Haag

Adres Anne&Max Fahrenheitstraat: Fahrenheitstraat 472, 2561 DH Den Haag

4. Het Nieuwe Kantoor – HNK Den Haag

Mooi? Absoluut. Groot? Zeg gerust enorm. ‘Het Nieuwe Kantoor‘ heeft landelijk 14 locaties en dus al goed geoefend. Hier proeft u een échte kantooromgeving, mooie architectuur en alle faciliteiten die nodig zijn.

Als een losse dag in een koffietent niet bij u pas, dan biedt HNK een beter alternatief voor lange periode. Ze werken volgens Pay per Use, of hebben diverse membership opties waarmee u zelfs landelijk aan kunt schuiven wanneer u wilt.

Adres: Oude Middenweg 17, 2491 AC Den Haag

5. Hometown Coffee

De relaxte sfeer is meteen te merken bij binnenkomst. Op de achtergrond wordt jazzmuziek op een lage volume gespeeld. Er zijn smoothie bowls, wentelteefjes en bananenbrood te verkrijgen in het café. De oude houten schoolstoelen en de beige muren geven een rustige sfeerimpressie waar u ongestoord kan werken. Onder bijna elk tafeltje is een stopcontact te vinden en het wifi netwerk is uitstekend. 

Adres: Buitenhof 4, 2513 AG Den Haag

6. Crunch Cafe

Crunch Cafe is een minimalistisch café wat enkel biologische eten serveert en inmiddels ook een vrij bekende Den Haag werkplek. Het café beschikt over zeven tafeltjes waar u geconcentreerd uw koffie kan drinken en vers gebakken dingen kunt kopen. Het wifi-netwerk is uitstekend. Tip: wees wel op tijd, want er is een grote kans dat er geen plek meer is in het café. 

Adres: Piet Heinstraat 108, 2518 CM Den Haag

7. De Bakkerswinkel

In de bakkerswinkel is de aroma van vers brood niet weg te denken. In het huishoudelijke sfeer die in de bakkerswinkel hangt kunt u tijdens het werk direct lunchen of ontbijten voor een goede prijs. Deze populaire werkplek in Den Haag beschikt over een goed wifi netwerk en stopcontacten waardoor u non-stop aan het werk kunt gaan. 

Adres: Torenstraat 142, 2513 BW Den Haag

Wilt u uw werk als zzp’er tóch liever uitbesteden? XL Studenten Uitzendbureau bezit professioneel personeel die flexibel inzetbaar is. Meer lezen? Kijk dan op onze website voor de tarieven en werkwijze of vraag een offerte aan.