Hoe ga je om met ziekte? Hoe staat het met jouw sollicitatieproces? Welke financiële steun wordt geboden? In het volgende stuk beantwoorden wij al jouw vragen.

Heb je toch nog extra vragen? Neem dan direct contact op met jouw eigen vestiging. Als jij niet meer weet welke vestiging dit is, helpen we je graag op het hoofdkantoor via tel. 020-7073939 of info@xluitzendbureau.

1. Hoe kom ik met jullie in contact? Is XL gesloten?

Achter de schermen gaan wij door zoals altijd. Een deel van onze eigen medewerkers werkt nog vanuit huis. Alle recruiters zijn gewoon beschikbaar om jouw vragen over werk zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt ons bereiken zoals je gewend bent, via mail, telefoon en website.

2. Ik ben ziek. Wat moet ik doen?

Als jij ziek bent en niet kunt werken, dan meld jij je ziek zoals je altijd gewend bent. Heb je last van bijvoorbeeld verkoudheid of een loopneus en je moet preventief thuisblijven, dan zullen we in overleg met de opdrachtgever de mogelijkheid onderzoeken om thuis te werken.
Heb je twijfels of vragen? Neem contact met ons op. Belangrijk is om hierin altijd het advies van de overheid op te volgen.

3. Ik zoek (nieuw) werk. Wat zijn de sectoren waar momenteel veel nieuw personeel nodig is?

In de vitale sectoren is het nog steeds topdrukte en hebben zij juist nu behoefte aan extra personeel. Dit zijn vooral de sectoren logistiek, zorg of voedselindustrie. Wij proberen hierin voor jou passend werk te vinden. Wij houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM om veilig te werken. Denk aan functies als orderpicker, vulploegmedewerker, caissière, verpleeg- of verloskundige, koerier, schoonmaakmedewerker of maatschappelijk/sociale functies als hulpverlener. Samen verzet jij zo belangrijk werk!

Ben of ken jij iemand met een (afgeronde) zorgopleiding? Geef de tip dat wij in ons netwerk mogelijk wat voor je kunnen betekenen.

4. Ik ben nieuwe bij XL en op zoek naar werk. Kan ik nog gewoon solliciteren?

Ja, je kunt nog gewoon blijven solliciteren via onze bekende vacaturebank Studentenvacature.nl. De sollicitatiegesprekken vinden tijdelijk digitaal plaats, zoals via Skype. Lees hier enkele tips voor online sollicitatiegesprekken.

5. Ik zit door Corona thuis zonder werk. Wat doet XL om mij weer aan het werk te helpen?

Wij kijken samen met de opdrachtgever altijd naar de mogelijkheden om jouw werkzaamheden (via thuis) voort te zetten. Soms blijkt dit niet mogelijk. In dat geval proberen wij jou (tijdelijk) werk bij andere opdrachtgevers aan te bieden. Hierbij vragen wij enige flexibiliteit in de taken die jij kunt vervullen – de vraag naar nieuw personeel kan liggen in een branche waar jij normaal niet werkzaam in bent. Jij en XL denken samen actief mee over de opties.

6. Mijn werk is tijdelijk stopgezet. Welke financiële steun is er voor mij mogelijk?

De Nederlandse overheid heeft enkele noodmaatregelen opgesteld om bedrijven, ondernemers en werknemers financieel te helpen. Het is afhankelijk van jouw contract of wij hierin wat voor je kunnen betekenen. Een andere mogelijkheid is dat jouw aanvraag via het UWV moet lopen. Informeer bij jouw vaste contactpersoon binnen XL als onduidelijk is welke situatie voor jou geldt.

7. Ik werk tijdelijk via huis. Moet ik mijn reiskostenvergoeding terugbetalen?

Reiskostenvergoeding die jij al hebt ontvangen, hoef je niet terug te betalen. Wel is het mogelijk dat jouw reiskostenvergoeding tijdelijk stopt in de periode dat jij vanuit huis werkt. Hier wordt rekening mee gehouden bij jouw uitbetaling en hoef je niets voor te doen. Neem contact met ons op voor vragen over jouw specifieke vergoedingen.

8. Ik werk tijdelijk via huis. Wanneer mag ik weer naar kantoor?

De Nederlandse overheid geeft aan wat noodzakelijk is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De ontwikkelingen hierin gaan snel: veel organisaties in Nederland kiezen weer voor werken vanaf een aangepaste kantooromgeving. Hierin volgen wij altijd de maatregelen die de overheid stelt: gezondheid is het allerbelangrijkst.
Zodra meer bekend is over wanneer jij weer naar kantoor kunt, word jij hierover door ons of jouw directe opdrachtgever geïnformeerd.

9. Ik werk momenteel minder of niet. Hoe kan ik mij blijven ontwikkelen?

Als jij al via XL werkt, bieden wij jou gratis toegang tot 100+ online trainingen. Goed voor de zelfontwikkeling, en nog leuk ook! Met onze online tool kun je op eigen tempo een onbepaald aantal cursussen volgen. Om dit aan te vragen, kun je mailen naar c.deblaaij@xluitzendbureau.nl. Vermeld hierin jouw volledige naam.

10. Zo lang thuis is maar lastig. Hebben jullie tips?

Jazeker. Wij hebben wat extra informatie opgesteld met welke programma’s je soepeltjes kunt studeren en kunt online samenwerken op afstand. Of lees op onze blog hoe je toch productief kunt thuiswerken (pyjama is optioneel).