Geplaatst door Dennis Kalmeijer & opgeslagen onder Onderzoeken, Ontwikkelingen uitzendbranche.

meer thuiswerken

Iedereen zit al meer dan en jaar in een pandemie. Begin vorig jaar kwam Covid-19 ons land binnen en heeft sindsdien ons hele leven op zijn kop gezet. Er moesten noodgedwongen veel veranderingen in ons dagelijks leven worden aangebracht. Een van deze drastische veranderingen was het grotendeels tot helemaal thuiswerken. Voor veel mensen uit ons land was het lastig om opeens zoveel of meer dan normaal thuis te werken. Natuurlijk is het voor mensen die fulltime werken anders dan voor oproepkrachten. Zij werken namelijk niet 40 uur in de week, waardoor de verandering in hun dagelijks leven minder groot was.

De laatste tijd komen er steeds meer geruchten uit Den Haag dat het einde van de pandemie in zicht is. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar wat voor invloed gaat dit hebben op het thuiswerken? Het afgelopen jaar is het thuiswerken, namelijk erg populair geworden. Veel mensen willen daarom ook na de pandemie graag meer thuiswerken dan daarvoor, maar waarom?

Productiever

Een van de redenen is het combineren van werk en zorg. Veel mensen hebben aangegeven zich veel productiever te voelen dan normaal. Dit dachten veel mensen voor de coronacrisis ook al, maar toen waren werkgevers vooral bang dat het niet zo is. Tegenwoordig zien zij dat het zeker wel zo kan zijn. Als thuiswerkers nu pauze houden, kunnen ze nu ondertussen de was opvouwen of de vaatwasser leeghalen. Hierdoor houden ze s ’avonds ook nog eens meer vrije tijd over. Daarom heeft een meerderheid van de thuiswerkers aangegeven thuis efficiënter te kunnen werken en dit wil doortrekken na de coronacrisis.

Ziekteverzuim

Een andere reden lijkt op de bovengenoemde, maar heeft meer te maken met de fysieke toestand van sommige mensen. Het komt vaak voor dat mensen vanwege hun fysieke toestand niet kunnen werken. Denk hier bijvoorbeeld aan iemand die zijn of haar been breekt of iemand die te maken heeft met een langdurige ziekte. Voor deze mensen is het lastig om naar zijn of haar werk te gaan, maar zijn wel in staat om thuis te werken. Voor hun maar ook voor het bedrijf is het beter als ze aan het werk gaan en kunnen. Daarom is het voor hun van belang dat er na de coronacrisis ook beter en meer kunnen thuiswerken.

Kortom, er moet nog wel het een en ander verbetert en besproken worden, maar het merendeel van de thuiswerkers wil graag na de pandemie meer thuiswerken. De verwachting is dus ook dat dat gaat gebeuren!

Bent u een ambitieuze werkgever en bent u toevallig op zoek naar een leuke werknemers? Kijk dan snel op onze website en schrijf je gratis in!