Geplaatst door Sanne van den Brandt & opgeslagen onder Tips, Werkvloer.

Carnaval staat weer voor de deur! Voor veel Limburgers en Brabanders de mooiste tijd van het jaar. En niet alleen voor de Zuiderlingen van ons land. Ook in de rest van Nederland wordt carnaval op sommige plaatsen uitbundig gevierd. Het grote nadeel voor u als werkgever: een groot tekort aan personeel. Maar wat doet u eraan? Hoe om te gaan met al die carnavalsvierders binnen de organisatie?

De cijfers

Waar carnaval voor de meeste mensen een geweldig feest is, zitten werkgevers vaak met de handen in het haar. Zo’n 1,8 miljoen ziektedagen dankzij carnaval; dat is niet niks! Alles bij elkaar kost dit de economie zo’n 300 miljoen euro! We moeten er wel bij vermelden dat deze 300 miljoen euro ook weer uitgegeven wordt door al die carnavalsvierders, en op die manier terug in de economie wordt gepompt. De horeca en feestartikelenwinkels bijvoorbeeld, draaien een topomzet in de carnavalsperiode (De Rekenkamer, 2012). Bovendien is carnaval vieren ontspannend voor uw personeel. Dit komt de productiviteit weer ten goede.

Ga het gesprek aan

Maar ja, wat nu als u geen horeca- of feestartikelenbedrijf heeft en al uw personeel toch vrij wil met carnaval? Dan loopt u als werkgever een boel geld mis. U kunt natuurlijk besluiten om geen vrije dagen te geven met carnaval. Dit zal echter erg teleurstellend zijn voor de fanatieke carnavalsvierders, en op die manier de motivatie om te werken niet ten goede komen. Onze belangrijkste tip is dan ook: ga het gesprek aan. Vraag al op tijd aan uw werknemers wie er allemaal van plan is om carnaval te gaan vieren. Zo kunt u de balans opmaken.

Misschien zijn er bepaalde werknemers die slechts een of twee dagen carnaval vieren, en bijvoorbeeld op maandag of dinsdag best willen werken. Probeer hierop in te spelen door afspraken te maken. Als een werknemer op maandag carnaval wil gaan vieren, vraag dan of hij/zij op dinsdag wel wil werken, al is het maar een halve dag.

Vrije dag

Bent u ondernemer in Brabant of Limburg? Dan is de kans groot dat er veel carnavalsvierders binnen de organisatie zijn (vaak inclusief uzelf). Meestal is het dan een goede optie om carnaval als verplichte vrije dag in de arbeidsovereenkomst op te nemen. U zorgt dat u voorafgaand aan het carnavalsfeest de zaken op orde heeft, zodat u zich met een gerust hart in het feestgedruis kunt storten. In principe werkt dit niet veel anders dan met kerst. Ook dan zijn hele afdelingen meestal een aantal dagen achter elkaar afwezig en ook dan lukt het meestal wel om dit te managen.

Uitzendbureau

Toch echt handjes tekort door de hoeveelheid carnavalsvierders binnen de organisatie? Misschien kan een uitzendbureau dan uitkomst bieden. Zij kunnen u helpen door het regelen van tijdelijk personeel.

Wij wensen iedereen in elk geval alvast een fantastische carnaval toe! En aan iedereen die op wintersport gaat: alvast een fijne vakantie!

carnaval