Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche, Tips, Werving & recruitment.

In een wereld waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt, kunnen jongeren en studenten van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf. De komende generatie afgestudeerden is opgegroeid in een digitale wereld, en kan u gegarandeerd nieuwe inzichten bezorgen. Niet alleen op digitaal gebied, ook op vele andere gebieden. Hoe kunt u als werkgever toch boven de rest van de concurrentie uitsteken en aantrekkelijk zijn voor jong talent?

Op zoek naar jong talent: hoe onderscheidt uw bedrijf zich om young professionals binnen te slepen?

Belangrijkste factoren voor young professionals:

Doorgroeimogelijkheden

Wanneer u als bedrijf jong talent de mogelijkheid kunt geven om door te groeien en te blijven leren, zullen zij uw bedrijf eerder in overweging nemen in hun zoektocht naar een baan. Jongeren zijn vaak ambitieus, en vinden het dan ook fijn als ze steeds wat meer verantwoordelijkheden krijgen. Ze willen op een plek zitten waar naar hun talenten gekeken wordt en zij deze kunnen verder ontwikkelen.

Vanwege deze leergierigheid, vinden zij het prettig wanneer ze af en toe feedback krijgen op hun functioneren. Regelmatige functioneringsgesprekken zijn dan ook zeer aan te raden.

Online aanwezigheid

Zorg dat u online aanwezig bent. Young professionals zoeken al lang niet meer naar een baan door naar vacatures in kranten te kijken. Zij zoeken online. Het is daarom belangrijk dat uw website er professioneel uitziet, en dat u actief bent op social media kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Zorg dat uw vacature op deze kanalen zoveel mogelijk gedeeld wordt, en gebruik waar mogelijk hashtags als #vacature, #solliciteren of #collegagezocht, voor een goede vindbaarheid.

Ook als u uw sociale kanalen niet actief gebruikt (in het beheer gaat tenslotte vrij veel tijd zitten), zorg voor minimaal enkele professionele posts die bij de uitstraling van uw organisatie passen. Uw social media wordt vrijwel gegarandeerd bezocht: zo zorgt u dat u er uitnodigend uitziet.

Structuur

Geen enkele young professional is hetzelfde, maar er zijn wel verschillende zaken waar ze veelal opletten wanneer ze gaan solliciteren. Hoewel jongeren zich vaak gemakkelijk kunnen aanpassen en erg flexibel zijn, houden ze ook van structuur en zekerheid. Een vast contract en duidelijke functieomschrijving zijn voor veel studenten een pre. Vaste contracten zijn in de huidige arbeidsmarkt nu eenmaal schaars! Bent u de partij die deze toegevoegde waarde wél kan bieden? Zet dit vooral

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De secundaire voorwaarden kunnen de doorslag geven voor een sollicitant om bij uw bedrijf te komen werken. Bied liever niet te standaard voorwaarden aan zoals een telefoon, laptop of die bekend vrijmibo (alhoewel dit uiteraard ook een plus is), maar zoek uit wat uw doelgroep echt wilt. Hoort hier een vrij te besteden opleidingsbudget bij? Een fietsenplan? Flextijden of thuiswerkdagen? Steun jonge werknemers vooral niet enkel op het werk, maar zorg dat ze ook privé genoeg ruimte krijgen om hun persoonlijkheid te ontwikkelen.

Hulp nodig? Bij XL Studenten Uitzendbureau zijn we gespecialiseerd in het werven van jonge talenten, zowel voor (bij)banen als voor starterfuncties. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar personeel.