Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Wanneer er een functie vrij komt in de organisatie gaat u op zoek naar een geschikte kandidaat om deze functie te vervullen. Er wordt een vacature uitgezet en al snel realiseert u zich dat een sollicitatie procedure veel tijd kost om een geschikte kandidaat te vinden. Je zou de vacature op veel platformen en sociale media kunnen delen, echter is er ook een mogelijkheid om uitzendbureau’s in te schakelen. In deze blog geven we een aantal redenen waarom u een uitzendbureau zou moet inschakelen. 

bedrijven maken gebruik van uitzendbureaus

Voordelen

Het kost natuurlijk geld om een uitzendbureau in te schakelen, maar wat krijgt u ervoor terug? XL heeft als uitzendbureau specialist een aantal voordelen op een rij gezet.

  • Een uitzendbureau heeft vaak een grote database met kandidaten waardoor het gemakkelijker is om binnen een paar dagen een geschikte kandidaat te vinden die goed aansluit op uw voorkeuren.
  • De organisatie geeft geen contract en is dus ook niet verplicht om de medewerker in vaste dienst te nemen na 3 contracten. U zit dus niet vast aan de medewerker wat voordelen heeft voor de organisatie.
  • De organisatie hoeft niet op te dragen voor ziekte, de organisatie hoeft de medewerker niet 2 jaar lang door te betalen. 
  • Doordat u niet de werkgever bent en de lonen niet uitbetaald scheelt dat enorm veel administratie. U hoeft zelf geen loonstroken en jaaropgaven te maken
  • De organisatie hoeft niets over te dragen aan de fiscus en het UWV. Ziek- en betermeldingen bij het UWV zijn niet nodig. Het is voor u dus niet verplicht om aangesloten te zijn bij de arbodienst.
  • U betaalt een vast tarief voor de werknemer, waardoor alle kosten inzichtelijk zijn

Vergeet ook niet..

  1. Gebeurt er iets naars en is de uitzendkracht betrokken bij een bedrijfsongeval? Dan is uw organisatie daarvoor aansprakelijk.

2. De uitzendkrachten zijn niet bij u in dienst, echter moeten er wel goede arbeidsomstandigheden zijn.

Vraag vrij blijvend offertes aan van uitzendbureau’s wanneer u opzoek bent naar kwalitatief personeel. Het uitbesteden van personeel kan gemakkelijk via onze website. Vraag gratis een offerte aan.