Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

gratis Duidelijke Gloeilamp Plantenbak Op Grijze Rots Stockfoto
  1. Gebruik zo veel mogelijk natuurlijk licht

    Gooi de gordijnen open en laat het licht naar binnen. Door meer natuurlijk licht binnen te laten ben je niet alleen milliebewust bezig, maar bespaar je ook op de energierekening. Daarnaast is daglicht ook beter voor je gezondheid dan kunstmatig licht. Het geeft je meer energie en helpt ook om een winterdip te voorkomen.

2. Videobellen in plaats van persoonlijke meetings

Videogesprekken is niet alleen coronaproof en makkelijker in te plannen het is ook beter voor het milieu. Door meer te videobellen hoeft er minder gereisd te worden en is de uitstoot dus ook minder. Uiteraard heeft videobellen ook zo zijn nadelen en is het niet altijd inzetbaar. Toch is het geen slecht idee om videogesprekken gebruikelijker te maken binnen uw bedrijf. 

3. Minder printen meer digitaal

Een printer op uw werkplek heeft een grote impact op uw ecologische voetafdruk. Een printer verbruikt namelijk veel papier en inktcartridges. De productie hiervan heeft een grote impact op het milieu. Kies er daarom voor om uw documenten zoveel mogelijk digitaal te houden. Het is niet voor niets dat er vaak gezegd wordt dat de uitvinding van de usb stick één van de beste was voor de strijd tegen milieuvervuiling. 

4. Let goed op sluipverbruik

Door niet goed op te letten kan er al gauw veel verbruikt worden op een werkplek. Veel apparaten zoals monitoren, lampen en computers kunnen al best wat energie verbruiken als ze op stand-by staan. Daarnaast kan het ook veel voorkomen dat er lampen of schermen aan staan op plekken waar niemand aan het werk is. Door beter op te letten op energieverbruik op de werkplek kan u veel geld besparen en ook het milieuvriendelijker zijn.

5. Refurbished kantoorbenodigdheden

Vaak kopen werkgevers dure kantoorbenodigdheden in zonder te beseffen dat er veel goedkopere en duurzamere opties zijn. Zo is het ook mogelijk om refurbished stoelen en bureaus te kopen. Deze producten kunnen net zo goed zijn als nieuwe versies, maar een stuk goedkoper. Daarnaast voorkom je ook dat er een functioneel product weggegooid wordt.