Geplaatst door Carolien de Blaaij & opgeslagen onder Tips, Werving & recruitment.

Vanaf september starten scholen weer en daarbij ook veel stageperiodes. Bijna alle studenten moeten tegenwoordig stage lopen. Het is voor bedrijven makkelijk om stagiaires aan te nemen voor de makkelijke klusjes, dit is eenmaal eenvoudig uit te leggen aan ze. Daarnaast nemen stagiaires een hoop minder leuke klussen uit handen van een bedrijf. Maar of dit de manier is om uw stagiaires aan het werk te zetten? Als stagebegeleider bent u een voorbeeld voor de stagiair en is het belangrijk dat de stagiair ook terugkijkt op een leervolle stage. Hoe bereikt u dit?

  1. Geef taken die goed staan op het CV van de stagiair

De administratieve en makkelijke klussen kunt u een stagiair aan het begin van een stageperiode prima laten doen. Hierdoor leert hij of zij op deze manier het bedrijf  kennen. Na een aantal weken zal de stagiair hier niet meer zoveel uitdaging in zien, daarom kunt u nieuwe taken bedenken. Zorg als stagebegeleider ervoor dat een stagiair opdrachten krijgt die in een portfolio of CV opgenomen kunnen worden. Het is ook uitdagend voor een stagiair om projecten te geven die binnen de stageperiode afgerond kunnen worden, zodat hij of zij naar een einddoel toewerkt.

  1. Geef feedback

Een stagiair heeft, anders dan een werknemer, vaker en meer behoefte aan feedback. Tijdens een stage moet een stagiair nog veel leren en dit kan gaan met vallen en opstaan. U hoeft niet iedere dag feedback te geven, maar het is wel goed om een maandelijks of tweewekelijks gesprek met de stagiair in te plannen om feedback te geven en te bespreken hoe de stage gaat. Op deze manier kan de stagiair tijdens de stageperiode nog werken aan zijn of haar verbeterpunten.

  1. U bent het voorbeeld

Een stagiair kijkt in principe op tegen zijn of haar stagebegeleider. Zorg dat u ook een goed voorbeeld bent door een juiste werkhouding te laten zien en u professioneel te gedragen. Doordat u veel met een stagiair werkt, kan het gebeuren dat u een goede band opbouwt. Dit is op zakelijk gebied goed, maar waak ervoor dat u geen privé zaken gaat bespreken met uw stagiair. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u niet meer boven uw stagiair staat, maar dat de stagiair u als een gelijke ziet en over uw heen kan gaan lopen.

  1. Help netwerken

Hoe goed het werk ook is dat een stagiair geleverd heeft, het kan gebeuren dat er geen plek is voor hem of haar binnen de organisatie. In dit geval kunt u uw stagiair natuurlijk wel aanbevelen aan andere organisaties door een goed woordje te doen bij personen binnen uw netwerk.

Als u als bedrijf goede stagiaires aan wil trekken, moet u ervoor zorgen dat u uw stagiaires goed behandeld. Op deze manier zullen oude stagiaires uw bedrijf aanbevelen om stage bij u te lopen. U kunt natuurlijk ook het werving- en selectieproces voor een stagiair uit handen geven aan een uitzendbureau, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

4 tips om een goede stagebegeleider te zijn