Geplaatst door Kimberley Thomas & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, sollicitatie, Tips, Werving & recruitment.

In de zeer competitieve arbeidsmarkt van vandaag kan een goed samengesteld CV het verschil maken tussen het krijgen van een sollicitatiegesprek of worden overgeslagen. Een CV is meer dan alleen een lijst van uw ervaringen. Het is een kans om jezelf te presenteren als de ideale kandidaat voor een functie. Hier zijn vier tips voor het verbeteren van uw CV om u te helpen opvallen bij potentiële werkgevers.

Leer nieuwe vaardigheden

De eerste tip die we u mee willen geven om aan uw CV te werken, is door nieuwe vaardigheden te leren. Door middel van nieuwe vaardigheden kunt u namelijk uw CV met u net geleerde competenties updaten. Het leren van nieuwe vaardigheden kan echter een flinke uitdaging zijn wanneer u niet weet hoe u dit voor elkaar krijgt. Begin daarom altijd met een leerdoel opstellen, want zo weet u waar u uiteindelijk naartoe werkt en krijgt u extra motivatie. Denk vanzelfsprekend ook goed na over welke vaardigheden u interessant lijken en ook mooi op uw CV zullen staan.

Vermeld uw prestaties in plaats van uw taken

In plaats van alleen uw taken op te sommen, is het belangrijk om uw prestaties te benadrukken. Dit toont aan dat u actief bijdraagt aan het succes van uw huidige of vorige organisaties. Geef specifieke voorbeelden van projecten die u hebt voltooid of doelen die u hebt bereikt. Gebruik actieve, krachtige taal om u verantwoordelijkheden en prestaties te beschrijven. Onthoud dat meetbare resultaten altijd indrukwekkender zijn, dus als u cijfers of percentages kunt opnemen om uw prestaties te illustreren in uw CV, doe dat dan zeker.

Laat iemand u CV proeflezen

Je moet altijd iemand anders uw CV laten proeflezen voordat u het verstuurt. Zelfs als u uw CV meerdere keren hebt nagekeken, kunnen er namelijk nog steeds fouten over het hoofd zijn gezien. Een tweede paar ogen kan vaak kleine fouten of inconsistenties opmerken die u misschien hebt gemist. Daarnaast kan iemand die minder vertrouwd is met uw werk, u ook feedback geven op hoe u u ervaring en vaardigheden presenteert. Kies hierbij voor iemand die u vertrouwt en die een goed oog heeft voor detail.

Gebruik geen passieve taal

Vermijd tot slot het gebruik van passieve taal in uw CV. Dit kan namelijk de indruk wekken dat u minder assertief of actief bent dan u werkelijk bent. Gebruik in plaats daarvan actieve taal om u ervaringen en prestaties te beschrijven. Dit helpt om jezelf als een proactieve professional te presenteren, wat veel aantrekkelijker is voor werkgevers. Dit toont aan dat jij de drijvende kracht was achter het werk, in plaats van alleen maar een deelnemer.

Al met al zijn er dus verschillende manieren om aan uw CV te werken en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor werkgevers. Door middel van deze tips heeft u de beste kans om op te vallen en succesvol te zijn in uw sollicitaties.