Geplaatst door Ilja Dijkstra & opgeslagen onder Selectie & assesments, Werving & recruitment.

checklist van functieprofiel

In een functieprofiel worden zowel een organisatie als een bepaalde functie binnen die organisatie kort omschreven. Zo wordt voor bestaande en nieuwe medewerkers duidelijk wat een functie precies inhoudt. Deze tekst kan bovendien als uitgangspunt dienen voor het opstellen van vacatures.

Bij het schrijven van een functieprofiel dient u rekening te houden met verschillende zaken. Ten eerste, is het belangrijk dat een functieprofiel zo duidelijk en compleet mogelijk is. Dit maakt de vacature aantrekkelijk om te lezen. Bovendien bespaart dit u tijd in de zoektocht naar de juiste kandidaat. Een kandidaat die een compleet profiel doorleest, kan namelijk zelf goed inschatten of hij/zij bij de functie past. Zo krijgt u minder reacties die niet interessant zijn.

 

Dit zijn de 10 zaken die in ieder geval in een functieprofiel moeten staan:

  1. De taken die in de functie gedaan dienen te worden
  2. Verantwoordelijkheden
  3. Bevoegdheden
  4. Dienstverband (aantal uren en soort contract)
  5. Arbeidsvoorwaarden
  6. Vereiste opleiding
  7. Benodigde werkervaring
  8. Competenties
  9. Persoonskenmerken
  10. Salarisschaal

Wanneer een of meerdere van bovenstaande punten ontbreken, zijn niet alle zaken omtrent de vacature duidelijk voor de lezer.

Houd er bij het uiteen zetten van bovenstaande punten rekening mee dat u realistisch bent. Wanneer de benodigde werkervaring 10 jaar bedraagt, maar het salaris is gelijk aan een starterssalaris, wordt het natuurlijk lastig om de juiste kandidaat aan te trekken.

Als u de bovenstaande 10 punten verwerkt hebt in het functieprofiel, is het tot slot nog belangrijk om te controleren of u niemand discrimineert. In een functieprofiel mag u uw voorkeuren voor bepaalde kandidaten namelijk niet uitspreken. Hierover kunt u meer lezen in deze blog.